Gençlik bayramında gençlerden stada siyah çelenk

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramında gençler tarafından Gençlik Spor Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakıldı. Viranşehir Belediyesi tarafından beden eğitim öğretmenleri için spor yapan 120...

Google Haberlere Abone ol
Gençlik bayramında gençlerden stada siyah çelenk

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramında gençler tarafından Gençlik Spor Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakıldı. Viranşehir Belediyesi tarafından beden eğitim öğretmenleri için spor yapan 120 öğrenci spor salonu ve bağlı tesislerden yararlanmak istemelerine rağmen gençlik ve spor müdürlüğü izin vermeyince gençler de bir araya gelerek spor müdürlüğüne siyah çelen bıraktı.

Ellerinde, 'İş istemiyoruz, koşmak istiyoruz, siyaset spora engel olmamalı, stat hakkımız söke söke alırız, AKP Gençlik ve Spor Merkezi, Viranşehir gençliği stada sahip çık, siyasetsiz spor hakkımızdır" gibi sloganların yazıldığı pankartları taşıyan gençler başlarında Belediye Kültür Merkezi Müdürü Suar Uzun ile taşıdıkları siyah çelengi Viranşehir Gençlik Merkezi ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bıraktılar.

Burada konuşan Belediye Kültür Merkezi Müdürü Suar Uzun, bünyelerinde 120 öğrencinin beden eğitimi öğretmenliği sınavlarına hazırlandığını belirterek defalarca talep etmelerine rağmen spor tesislerinden yararlanamadıklarını söyledi. Müdür Uzun, "Burası ilçedeki gençlerin spor yapacakları mekânlar olarak açılmış ama öğrencilerimiz buradan yararlanamamaktadır. Bu spor tesisleri kime hizmet ediyor?" diye sordu.

Beden eğitimi için spor yapan gençler şu anda ilçe stadında ücretli bir kursun devam ettiğini belirterek bu ayrımcılığa bir anlam veremediklerini söylediler. 120 Viranşehirli gencin kapatılan bu stada çalışmalarına izin verilmemesine rağmen diğer kursa stadın nasıl açıldığı, kendilerinin ise köy yollarında ve taşlı ortamlarda çalıştığını dile getirdi.

Bu adaletsizliğin bir an önce ortadan kaldırılmasını istediklerini belirten öğrenciler bir ay gibi kısa bir süre kalan sınavlara mutlaka stadın açılması gerektiğini vurguladılar. Asfalt ve beton zeminde çalışan gençler birçok arkadaşının sakatlandığını, bu stadın herkesin hakkı olduğunu ifade ettiler.

Spor müdürlüğüne siyah çelenk bırakan öğrenciler ellerindeki dövizleri de stadın camlarına bırakarak oradan ayrıldılar. İlçe emniyet müdürlüğünün takip ettiği protesto olaysız bir şekilde sona erdi.

CİHAN

Yorumlar