Gençlerde grekoromen müsabakaları tamamlandı

Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen Genç Erkekler Grekoromen Güreş Grup Müsabakaları, bugün yapılan mücadelelerin ardından sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Gençlerde grekoromen müsabakaları tamamlandı

Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenen Genç Erkekler Grekoromen Güreş Grup Müsabakaları, bugün yapılan mücadelelerin ardından sona erdi.

Denizli, Amasya ve Malatya'da gerçekleştirilen 2. gün mücadeleleri sonunda 55, 66, 84 ve 120 kiloda düzenlenen müsabakalarda mindere çıkıp ilk 3'e giren sporcular, kürsüde yer alarak madalya elde ettiler.

Genç Erkekler Grekoromen Güreş 2. Gün Grup Müsabakaları sonucunda, Denizli'de 55 kiloda Can Dokgöz altın madalya, Fırat Albayrak gümüş madalya Abdurrahman Altan ve Eyüp Atabay ise bronz madalya elde ettiler. 66 kiloda mindere çıkan güreşçilerden Hasan Serttaş birinci, Ünal Tuğluoğlu ikinci, Arif Erdoğan ve Kemalcan Başar üçüncü oldular. 84 kiloda Ethem Alkan kürsünün ilk sırasında yer alırken Sinan Bozkurt gümüş madalya, Ali Çelik ve Furkan Şen de bronz madalyayı boynuna geçirdiler. 120 kiloda Ali Bayer altın madalya, Fırat Giran gümüş madalya, Zübeyir Kan ve Göksel Sayar da bronz madalya kazandılar.

Amasya'da gerçekleştirilen ve kora kor mücadelelerin sergilendiği grup müsabakalarında 55 kiloda Mehmet Çeker birinci, Ayhan Gebecik ikinci, Derviş Çadır ve Ferdi Yörük üçüncü oldular. 66 kiloda mücadele eden sporculardan Murat Dağ altın madalyanın sahibi oldu. Muhammet Akdeniz gümüş madalya elde ederken Veysel Kamancı ve Orhan Çelik ise bronz madalyayı evlerine götürdüler. 84 kiloda Fatih Cengiz kürsünün ilk sırasında, Hasan Çelebi ikinci sırada, Hasan Berk Kılınç ve Selçuk Özbek te üçüncü sırada yer aldılar. 120 kiloda Ali Cüce birinci, Soner Bektaş ikinci, Mehmet Uysal ve Onur Dikmen de üçüncü oldular.

Güreşçilerin finallere yükselebilmek için Malatya'da ter döktüğü 2. gün müsabakalarının ardından 55 kiloda Murat Fırat altın madalyanın sahibi olurken Selçuk Yanar gümüş madalya, Alparslan Gişi ve Sergen Ay bronz madalya kazandılar. 66 kiloda Enes Yayan ilk sırada, Burak Kazan ikinci sırada, İbrahim Haktankaçmaz ile Sefa Kar da üçüncü sırada yer aldılar. 84 kiloda Burhan Akbudak altın madalyayı kazanan sporcu oldu. Abdulkadir Çelebi gümüş madalyayı, Cuma Ağca ve Erol Öztürk ise bronz madalyayı boynuna geçirdiler.

Son olarak 120 kiloda Zübeyir Ekinci kürsünün ilk sırasında, Mehmet Harmancı ikinci sırasında, Ferhat Köse ve Selçuk Çelen de üçüncü sırasında yer aldılar.

Genç Erkekler Grekoromen Güreş Grup Müsabakaları'nın sona ermesinin ardından Genç Erkekler Serbest Güreş 1. Gün Grup Müsabakaları 50, 60, 74 ve 96 kiloda yarın saat 10.00′da başlayacak.
CİHAN

Yorumlar