Gençler Güreş Turnuvası'nda şampiyon Türkiye oldu

21 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla İzmir'de düzenlenen Gençler Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımları şampiyon olurken Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı turnuvayı...

Google Haberlere Abone ol
Gençler Güreş Turnuvası'nda şampiyon Türkiye oldu

21 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla İzmir'de düzenlenen Gençler Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Genç Kadınlar ve Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımları şampiyon olurken Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı turnuvayı ikincilikle tamamlayarak büyük bir başarının altına imza attılar.

Celal Atik Spor Salonu'nda organize edilen 17. Uluslararası Gençler Şampiyonlar Turnuvası'nda Genç Kadınlar ile Grekoromen ve Serbest Stil Genç Erkekler Güreş Milli Takımları, neredeyse bütün sikletlerde madalya kazanarak zirvedeki yerlerini korudular.

Turnuvayı 66 puanla şampiyon olarak tamamlayan Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı'nda Okan Acar ile Ali Daylak gümüş madalya, Yunus Emre Dede, Mustafa Zopalı, Kadir Yazıcı ve Tolga Yönel bronz madalya kazanan isimler oldular.

Takım klasmanında 60 puanla kürsünün ilk sırasında yer alan Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı'nda ise Gamze Durukan altın madalya, Buse Tosun, Nuray Karadağ ve Evin Demirhan bronz madalya elde ettiler.

65 puan ile takım sıralamasında ikinci olan Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı'nda yer alan sporculardan Burhan Akbudak altın madalya, Tolga Turan, Fatih Cengiz, Yunus Emre Başar ve Ahmet Uçar da bronz madalya kazandılar.

Bu sonuçlarla birlikte Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı ve Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, 17. Uluslararası Gençler Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nı zirvede tamamladılar. Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı ise sergilediği başarılı performans neticesinde şampiyonada ikinci oldu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Şampiyonlar Turnuvası'nda toplamda 4 altın, 5 gümüş ve 22 bronz madalya kazanan Gençler Güreş Milli Takımlarını tebrik ederek kendilerine başarılarının devamını diledi.

    

CİHAN

Yorumlar