Genç sporcular, tekerlekli sandalyede basketbol oynadı

- Mersin Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol Takımı'nın altyapısını oluşturan Gelişim Takımı engellilere dikkati çekmek amacıyla tekerlekli sandalyeye binip, engelli basketbol takımıyla maç yaptı - İlginç görüntülerin yaşandığı karşılaşmada, oyuncular oldukça zorlandı

Google Haberlere Abone ol
Genç sporcular, tekerlekli sandalyede basketbol oynadı

MERSİN (AA) - Bu yıl 9'uncusu düzenlenen "Mersin Engelliler Şöleni" kapsamında Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor'un altyapısını oluşturan Gelişim Takımı oyuncuları, tekerlekli sandalyeye binip, engelli basketbol takımıyla maç yaptı.

Engelliler Haftası kapsamında Servet Tazegül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, tekerlekli sandalyeye oturarak basketbol oynamaya çalışan genç sporcular zor anlar yaşadı.

İlginç görüntülerin yaşandığı ve Gelişim Takımı oyuncularının her iki takımda da forma giydiği maçta Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelli Basketbol Takımı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bedensel Engelli Basketbol Takımı'nı 14 -10 yendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yücel Alkayış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şölenin ikinci gününde farklı spor dallarında müsabakalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Hafta boyunca faaliyetlerin devam edeceğini aktaran Alkayış, "Bugün görme engelliler santraç turnuvası, işitme engelliler voleybol turnuvası ve zihinsel engellilerimizin de atletizm yarışlarını gerçekleştirdik. Bu faaliyetlerin yapılmasında en önemli etken engeliler hakkında gerek Mersin'de gerekse de ülkemizde farkındalık oluşturmak. Hafta boyunca faaliyetlerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.

Alkayış, genç basketbolcuların da engellilere dikkati çekmek için tekerlekli sandalyede basketbol oynadığını kaydederek, "Bu işin zorluğunu onlar da görsün istedik. Engelli olmanın zorluğunu insanlara göstersinler düşüncesiyle bu maçı düzenledik. Onlara da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Basketbolcu Sevgi Yaşar ise sosyal sorumluluk açısından güzel bir etkinlikte bir araya geldiklerini belirterek, tekerlekli sandalyede basketbol oynamanın zevkli olduğunu söyledi.

Nazlı Beyazıt ise tekerlekli sandalyede basketbol oynamanın farklı ve güzel bir duygu yaşattığını kaydetti.



Yorumlar