Genç milliler 16 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu oldu

Polonya’nın Katoviçe kentinde organize edilen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda mindere çıkan milli güreşçilerden Barış Kaya Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonada Yunus Emre Dede gümüş madalya, Fatih Erdin ise bronz madalya kazandı. Genç...

Google Haberlere Abone ol
Genç milliler 16 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu oldu

Polonya’nın Katoviçe kentinde organize edilen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda mindere çıkan milli güreşçilerden Barış Kaya Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonada Yunus Emre Dede gümüş madalya, Fatih Erdin ise bronz madalya kazandı. Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, 16 yıl aradan sonra Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarının altına imza attı.

Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’na kazandığı madalyalar ile damga vurdu. Şampiyonanın ilk gününde boy gösteren sporculardan Emre Demircan, Murat Ertürk ve Yusuf Can Zeybek bronz madalya kazanmışlardı. Organizasyonun ikinci gününde sahne alan serbest güreşçilerden Barış Kaya altın madalyayı boynuna geçirirken, Yunus Emre Dede Avrupa 2.’si, Fatih Erdin ise Avrupa 3.’sü oldu.

BARIŞ KAYA AVRUPA’NIN EN İYİSİ OLDU

55 kiloda mücadele eden Barış Kaya, sabah seansında Polonyalı ve Moldovalı rakipleri karşısında minderden galibiyetle ayrılarak finale adını yazdırdı.

Final müsabakasının ilk 2 dakikasında Rus güreşçi Tamir Garmaev’e karşı geriye düşen milli güreşçi Barış Kaya, sergilediği üstün performans sonucunda maçı çevirmesini bildi ve 13-3’lük skorla galip gelerek Avrupa şampiyonu oldu.

DEDE GÜMÜŞ, ERDİN BRONZ MADALYA KAZANDI

Polonya’da milli güreşçilerin madalya şovu devam etti. Mücadele ettiği rakipleri karşısında başarılı bir performans sergileyen genç sporcu Yunus Emre Dede, 120 kiloda Yunan ve Macar rakiplerini mağlup etti. Finalde Gürcü rakibine şanssız bir şekilde yenilen Dede, gümüş madalya kazanarak Avrupa 2.’si oldu.

84 kilo 3-5 müsabakasında Belaruslu güreşçi Alibek Shadau’yu 3-1’lik skorla mağlup eden milli sporcu Fatih Erdin ise bronz madalyaya uzanan isim oldu.

Bu sonuçların ardından 63 puanla Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı 16 yıl aradan sonra takım halinde şampiyonluk elde etti. 62 puanla Gürcistan ikinci, 61 puanla Rusya üçüncü oldu.

CİHAN

Yorumlar