Genç kızlar 2 altın ve 2 bronz madalya için mindere çıkacak

Polonya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nın 4. gününde boy gösteren Genç Kadın güreşçilerden Evin Demirhan ve Buse Tosun altın madalya, Bediha Gün ile Gamze Durukan ise bronz madalya için akşam seansında mücadele edecekler.Polonya'nın...

Google Haberlere Abone ol
Genç kızlar 2 altın ve 2 bronz madalya için mindere çıkacak

Polonya’da devam eden Avrupa Şampiyonası’nın 4. gününde boy gösteren Genç Kadın güreşçilerden Evin Demirhan ve Buse Tosun altın madalya, Bediha Gün ile Gamze Durukan ise bronz madalya için akşam seansında mücadele edecekler.

Polonya'nın Katoviçe şehrinde düzenlenen Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda genç kızlar mücadelelerine devam ediyor. Şampiyonanın dördüncü gününde sahne alan milli sporcular, sabah seansında karşılarına çıkan rakiplerini tek tek mağlup ederek akşam seansında madalya için mindere çıkmaya hak kazandılar.

BUSE VE EVİN FİNALDE, ALTIN İÇİN MÜCADELE EDECEK

63 kilo ilk tur müsabakasında İsveçli rakibini tuşla mağlup eden ve daha sonra Rus ve Ukraynalı sporcuları dize getirerek finale yükselen başarılı sporcu Buse Tosun, akşam seansında altın madalya için güreşecek.

48 kiloda ülkemizi temsil eden genç sporcu Evin Demirhan ise, sırasıyla Fransız, Bulgar ve İsveçli rakiplerini mağlup ederek finale adını yazdıran ikinci sporcu oldu. Demirhan, Avrupa şampiyonu olabilmek için ter dökecek.

GAMZE İLE BEDİHA BRONZ MADALYAYA BİLENİYOR

Sabah seansında kalite seviyesi yüksek maçlar çıkaran başarılı güreşçi Gamze Durukan, 72 kilo ilk tur müsabakasında Romen İleana Denisa’yı tuşla mağlup etti. Çeyrek finalde Alman rakibini yenen Durukan, yarı finalde Macar güreşçi Nemeth Zsanette’te şanssız bir şekilde mağlup oldu. Gamze Durukan, akşam seansında bronz madalya için performans sergileyecek.

Milli takımın değişmez isimlerinden birisi olan Bediha Gün, Polonyalı ve Moldovalı güreşçiler karşısında minderden galibiyetle ayrılmasını bildi. Rus Olga Khoroshavtseva’ya son anda mağlup olan Gün, Avrupa üçüncülüğü için mücadele edecek.

Gençler Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 4. gün akşam seansı müsabakaları, TSİ 19.00’da start alacak.

CİHAN

Yorumlar