Genç kalecinin antrenörlüğünü, eski kaleci olan babası yapıyor

İzmir’in amatör takımlarından Yeşilova Spor Kulübü'nün file bekçisi 17 yaşındaki Oğuz Gündüz, kaleci antrenörü eksikliğini, amatör kalecilik yapmış babası Erdinç Gündüz'le tamamlayarak, profesyonel ligde oynamak için gece gündüz çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Genç kalecinin antrenörlüğünü, eski kaleci olan babası yapıyor

İzmir’in amatör takımlarından Yeşilova Spor Kulübü'nün file bekçisi 17 yaşındaki Oğuz Gündüz, kaleci antrenörü eksikliğini, amatör kalecilik yapmış babası Erdinç Gündüz'le tamamlayarak, profesyonel ligde oynamak için gece gündüz çalışıyor. Trabzonspor’un başarılı file bekçisi, Yeşilova’dan yetişen Onur Kıvrak’ın izinden gitmek istediğini belirten Gündüz, “Bizim aile mesleğimiz kalecilik oldu. Tek isteğim profesyonel olmak, ardından ise milli takımın file bekçiliğini yapmak.” dedi.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde futbol hayatına 7 yaşında başlayan Oğuz Gündüz, bir süre sağ açık oynadıktan sonra babası gibi kaleciliği tercih etti. 13 yaşında Yeşilova Spor Kulübü'nün file bekçiliğini üstlenen Gündüz, amatör ligde bulunan takımda kaleci antrenörü olmamasının eksikliğini yaşamaya başladı. Yardımına ise Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü’nde ulaştırma görevlisi olarak çalışan babası Erdinç Gündüz yetişti. Gençlik yıllarında amatör takımlarda kalecilik yapmış olan Gündüz, mesai saatleri dışında oğlunun kaleci antrenörlüğü üstlendi. İş saatleri dışında birlikte çalışan baba oğul, profesyonel olmak için gün sayıyor.

Babasıyla birlikte çalışmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Gündüz, “Futbola başladığımda, kalecilikten farklı bir mevkide oynuyordum. Daha sonra kaleciliğe daha yatkın olduğumu farkedip bu mevkiyi tercih ettim. Tabii bu tercihte, babamın gençliğinde kalecilik yapması da etkili oldu. Yaklaşık altı sene Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde futbol oynadıktan sonra Yeşilova Spor Kulübü’nün kaleciliğini üstlendim. Amatör ligde yer aldığımız için kaleci antrenörümüz maalesef yok, bu yüzden de zorluk yaşıyordum. Babam, bu konudaki açığımı kapatmak için mesai saatleri dışında kaleci antrenörlüğümü üstlendi. Bazen işten çıkıp direkt yanımıza geldiği için takım elbiseleriyle bile beni çalıştırıyor. Babamın bana bu şekilde destek olması ve birlikte çalışmak büyük mutluluk.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’un başarılı kalecisi Kıvrak’ın Yeşilova Spor Kulübü’nde yetiştiğini de vurgulayan Oğuz Gündüz, “Kalecilik artık bizim aile mesleğimiz gibi oldu. O yüzden en büyük isteğim, profesyonel olarak bu mesleği sürdürmek. Onur Ağabey, çok iyi bir kaleci. Onun adımlarını izliyorum. Onun gibi büyük takımlarda file bekçiliği yapmak en büyük hayalim. Profesyonel olduktan sonra milli takımın file bekçiliğini yapmak, hayallerim arasında yer alıyor. Bu hayallere ulaşmada babamdan gördüğüm büyük destekten dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar