Genç güreşçinin gözü dünya şampiyonluğunda

Üç yıl önce başladığı güreşte, Bursa'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda ikinci olan Şanlıurfalı milli takım sporcusu 15 yaşındaki Lezgin Çeki, Avrupa ve dünya şampiyonu olmayı hedefliyor

Google Haberlere Abone ol
Genç güreşçinin gözü dünya şampiyonluğunda


Minikler Balkan Güreş Şampiyonası'nda grekoromende ikinci sırada yer alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı sporcusu 15 yaşındaki Lezgin Çeki'nin hedefi, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak.

Lezgin, 14-16 Ekim tarihlerinde Bursa'da düzenlenen ve 10 ülkeden 250 güreşçinin katıldığı şampiyonada, grekoromende 38 kiloda Balkan ikincisi olarak Şanlıurfa'yı gururlandırdı.
Şampiyonanın ardından antrenmanlarını sürdüren Lezgin, gözünü Avrupa ve dünya şampiyonluğuna dikti.

Lise 2. sınıf öğrencisi Lezgin, yaptığı açıklamada, güreşe yaklaşık 3 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başladığını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı'na girdiğini söyledi.

Kısa bir zaman içinde katıldığı 2 Türkiye şampiyonasında başarılar elde ettiğini anlatan milli sporcu Lezgin, "Takım hocalarımın sayesinde katıldığım Türkiye şampiyonalarında 2015'te üçüncü, 2016 yılında ise Türkiye birincisi olarak milli takıma seçilmeyi başardım. Geçtiğimiz günlerde Bursa'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda ise Türk Milli Takımı'yla 2. oldum. Beni bugünlere getiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı hocalarıma ve beden eğitimi hocama çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Artık hedef büyüttüğünü ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüğünü aktaran Lezgin, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Balkan şampiyonalarında başarılı oldum. Artık Avrupa ve dünya şampiyonu olarak ülkemi ve Şanlıurfa'yı en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Ben bu sporu yaparak kısa zamanda milli takıma seçilmeyi başardım. Tüm Şanlıurfalı gençlerin de bu sporu yapmalarını ve benim gibi şampiyon olarak milli takıma seçilmelerini tavsiye ediyorum."

Antrenör Yanar: "Başarılarımızı katlamak istiyoruz"

Lezgin'in başarılarında imzası bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı antrenörlerinden Esat Yanar da 25 yıl hizmet ettiği güreşte, Şanlıurfa'dan başarılı sporcular yetiştirmek istediklerini söyledi.

Yaklaşık 105 kez milli takım adına yarıştığını ve 5'i uluslararası olmak üzere 32 madalya sahibi olarak, Şanlıurfa güreşini geliştirmeyi amaçladığını aktaran Yanar, şöyle devam etti:

"Türkiye Güreş Federasyonunda hakem olarak yıllarca görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum. 2009-2013 yıllarında ise Güreş Yıldız Milli Takımı'nda antrenör olarak görev yaptım. Bilgi ve birikimimi Şanlıurfalı gençlere aktarmak için 4 yıldır Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Güreş Takımı'nda antrenör olarak çalışıyorum. Şanlıurfalı gençleri yetiştirmek ve sokaklardaki olumsuz ortamlardan koruyarak topluma iyi bireyler olarak kazandırmayı amaçlıyorum. Diğer hocalarımızla birçok sporcu yetiştirdik. Bunlardan 20'si Türkiye şampiyonu, bir sporcumuz Gençler Avrupa Şampiyonu ve son olarak da Lezgin Çeki Balkan ikincisi olarak bizi gururlandırdı. Bize bu imkanları sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elimizden geldiği kadar bu çalışmalarımızı arttırarak başarılarımızı katlamak istiyoruz."

"Lezgin, gençlerimize örnek olacak"

Lezgin Çeki'nin kısa süre içinde kazandığı başarılardan gurur duyduğunu belirten Yanar, amaçlarının yeni Lezginler çıkarmak olduğunu söyledi.

Sporcusunun kenar bir mahalledeki mütevazı bir ailenin çocuğu olarak başarıyı yakalamasının, diğer gençlere de örnek olduğunu dile getiren Yanar, "Lezgin 3 yıl önce aramıza katılan bir sporcumuz. Diğer antrenör arkadaşlarımızla çalıştırıp gelişimine katkıda bulunduk. Çalışkan, saygılı ve gelişime açık bir sporcumuz. Gelecekte başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah bütün gençlerimize örnek olacak ve Şanlıurfa'ya başarılar kazandıracaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar