Genç güreşçiler Şanlıurfa'da mindere çıkıyor

Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Şanlıurfa'da düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Genç güreşçiler Şanlıurfa'da mindere çıkıyor

Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 20-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Şanlıurfa'da düzenlenecek.

Denizli, Amasya ve Malatya'da düzenlenen grup müsabakalarında mücadele ettikleri sıkletlerde ilk 10'a giren sporcular ile 2013 yılında Antalya'da organize edilen Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda sıkletlerinde ilk 3'e giren ve gençler kategorisi için yaşı tutan sporcuların mindere çıkacağı Türkiye Şampiyonası, 4 gün boyunca Şanlıurfa'da müsabakaları izleyenlere seyir zevki yaşatacak.

50-55-60-66-74-84-96 ve 120 Kg olmak üzere 8 faklı sıklette yapılacak Genç Erkekler Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, 20 Şubat 2014 Perşembe günü saat 10.00'da Şanlıurfa Arena Spor Salonu'nda başlayacak.

Dereceye giren sporcular ile takımlara madalya ve kupalarının verileceği Türkiye Şampiyonası sonrasında Genç Erkekler Milli Takım kadrosu belirlenecek.

BAŞKAN YERLİKAYA: GENÇ GÜREŞÇİLER GELECEĞİMİZDİR

Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonası hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, genç güreşçilerin bu ülkenin aynı zamanda geleceği olduğunu vurguladı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan insanlarla güreş sporunu buluşturmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Başkan Yerlikaya, "Biz Türkiye'nin 81 iline de güreşi sevdirme hedefi ile yola çıktık. Birçok ilde müsabakalar ve turnuvalar düzenledik. Şanlıurfa halkının ata sporumuza olan sevgisini ve ilgisini görmezden gelemezdik. Bu doğrultuda genç güreşçilerimizi peygamberler şehri olan Şanlıurfa'da mindere çıkaracağız. Güzel bir şampiyona olmasını temenni ederek mücadele edecek tüm kardeşlerime başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar