Genç futbolcu Hasan Özkan, gelecekte Premier Lig'de oynamak istiyor

U17 Milli Futbol Takımı futbolcularından Hasan Özkan, hedefinin Premier Lig'de forma giymek olduğunu söyledi.TamSaha dergisinden Aydın Güvenir'in sorularını cevaplayan Hasan Özkan, kariyerinive gelecekteki hedeflerini anlattı. Dergide yer alan...

Google Haberlere Abone ol
Genç futbolcu Hasan Özkan, gelecekte Premier Lig'de oynamak istiyor

U17 Milli Futbol Takımı futbolcularından Hasan Özkan, hedefinin Premier Lig'de forma giymek olduğunu söyledi.

TamSaha dergisinden Aydın Güvenir'in sorularını cevaplayan Hasan Özkan, kariyerinive gelecekteki hedeflerini anlattı. Dergide yer alan röportajın tamamı şöyle:

"Seni tanıyarak başlayalım röportaja, kendinden ve ailenden kısaca bahseder misin?

17 Kasım 1997'de Belçika'nın Jette kentinde doğdum. Ailem aslen Kosovalı, dedem Arnavut göçmeni. Dedem, zamanında Belçika'ya çalışmak için yerleşmiş. Anne ve babam da orada, Brüksel'de tanışmış. Babam otomotiv sektöründe çalışıyor, araba alıp satıyor. Annem ise ev hanımı. Ayrıca benden küçük iki kardeşim ve 20 yaşında bir ablam var.

Peki, futbola nasıl başladın ve buna kim vesile oldu?

Ailemde benden başka futbolla ilgilenen biri yok. Ancak babam her zaman futbol oynamam için bana destek oldu. Henüz küçük yaşlardayken futbol maçlarını izlemeyi çok severdim ve arkadaşlarımla sürekli top oynardım. Daha sonra babamdan, beni oturduğumuz mahallenin takımı olan Dilbeek'e yazdırmasını istedim. Babam beni bu kulübe götürdüğünde henüz 8 yaşındaydım. Futbol kariyerime böylelikle başlamış oldum.

Hayatını futbolcu olarak kazanmaya nasıl karar verdin? Sonuç itibariyle, hobi olarak da futbola devam edebilirdin?

Futbola ilk başladığımda, futbolun mesleğim olacağını düşünmüyordum açıkçası. Ciddi bir dönemeçte olduğumu fark ettiğimde, yanımda babamı buldum. Futbol benim işim mi hobim mi olmalı diye düşünürken babam bana çok yardımcı oldu, futbola karşı beni daima motive etti. Bundan sonra da futbol, benim mesleğim oldu.

Merak ettiğim bir başka konu da Dilbeek'ten ayrılıp Mechelen'e geçme serüvenin. Bu süreç hakkında biraz bilgi verir misin? Mechelen'in kariyerindeki yeri nedir?

Dilbeek'te 5 yıl oynadım; Mechelen'e geçtiğimde 13 yaşındaydım. Mechelen sayesinde birinci ligdeki bir takımın alt yapısına girmiş oldum. Bu zaten başlı başına büyük bir tecrübe. Başta disiplin olmak üzere birçok önemli olguyu Mechelen'de öğrendim diyebilirim.

Antrenörlerin neden senin orta sahada oynamanı uygun gördü?

Mechelen'de orta sahaydım, zaten futbola başladığımdan bu yana başka bir pozisyonda oynamadım. Futbol kariyerimin ilk yıllarında yaşıtlarımdan daha kalıplıydım. Savaşmayı, mücadele etmeyi seviyordum, dayanıklıydım. Hocalarım orta sahada oynamama karar verdi. Zaten ben de burada oynamaktan son derece keyif alıyordum.

Seneye, Belçika'nın yine birinci ligdeki bir takımı olan Gent'in formasını terleteceksin. Gent'e transfer olmanın kariyerini nasıl etkileyeceğini düşünüyorsun?

Gelecek sezon Gent'in A2 takımında yarı profesyonel olarak oynayacağım. Muhtemelen ilk başlarda biraz zorlanacağım. Ancak ben her zaman her şeyimi ortaya koyarak çıkıyorum maçlara. Burada da yine elimden gelenin en iyisini yapacağım o yüzden. Bir sonraki adımda, Gent'in A takımına yükselmeyi hedefliyorum. Bu yüzden daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum.

Gelelim Millî Takım'a… Millî Takım'a alınma sürecinde ilk olarak seninle kim irtibat kurdu? Millî Takım'a dâhil olma serüvenine biraz değinir misin?

U15'te Avrupa karmaları vardı, oraya gittim. TFF'nin Belçika ekibi de beni izledi o sıralarda. Sonra U16 karma takımıyla Almanya'da bir kamp yaptık. Orada Hakan Hoca (Hakan Tecimer) ve ekibi vardı. Beni gördüler, beğendiler ve ardından İtalya'daki kampa çağırdılar. Yani U15 karmasındayken U16 takımına seçilmiş oldum.

Bu süreçte Belçika Millî Takımlarından da teklif gelmiş miydi?

Evet, geldi. Ancak ben millî duygularımı izlemeyi tercih ettim ve bu nedenle ay-yıldızlı formayı seçtim.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda hem Eleme hem de Elit Tur'da kadrodaydın. Sence U17 Millî Takımı'nın Malta'daki Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne taşıyan faktörler nelerdi?

Biz takım olarak kendimize çok inanıyoruz ve tüm gücümüzü ortaya koymaya çalışıyoruz her zaman. Bunu da Eleme ve Elit Turlarda iyi bir şekilde uygulayınca, finallere kalmayı başardık.

Peki, sana göre U17 Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde gruptan çıkamamanızın nedeni neydi?

Biraz şanssızdık ve pozisyonları iyi değerlendiremedik bence. Turnuvadaki ilk maçımızda Hollanda'ya karşı girdiğimiz pozisyonları golle değerlendirebilseydik, belki finale çıkma şansımız bile olurdu diye düşünüyorum. Ama kesinlikle bu şampiyonadaki hatalarımızdan ders aldık diyebilirim.

Senin de dâhil olduğun jenerasyondan neler bekliyorsun? A Millî Takım'a yükselme hedeflerini de hesaba katarak bu soruyu yanıtlayabilir misin?

Bu soruya ancak bireysel olarak cevap verebilirim. Herkesin bambaşka hedefleri vardır çünkü. Takım arkadaşlarımın futbola odaklandıkları takdirde, A Millî Takım için bu kadrodan en az 5-6 oyuncu çıkacağına inanıyorum önümüzdeki yıllarda.

Hocaların kendini geliştirmen için sana hangi tavsiyelerde bulunuyor? Oyun tarzınla ilgili sana taktikler veriyorlar mı?

Tabiî ki veriyorlar. Maçlara göre farklı stratejiler uyguluyoruz. Mesela İngiltere rakibimizse daha kapalı bir anlayış içerisinde oynuyoruz. Oyun içinde bazı anlarda atağa çıkıp, hücuma daha çok destek verebiliyorum. Mechelen'de atağa çıktığımda asist yaptığım hatta gol attığım bile olmuştur zamanında. Ama genele bakarsak savunma ağırlıklı bir orta saha oyuncusuyum.

Kariyerinle ilgili hedeflerin neler?

Benim en büyük hayalim İngiltere'de, Premier Lig'de oynamak. Özellikle Manchester United'a karşı çocukluğumdan beri bir sempatim var. Umarım bir gün bu kulübün formasını giyebilirim.

Şu an kendine Türkiye'de veya dünyada örnek aldığın, idol olarak gördüğün mevkidaşın olan oyuncular var mı?

Juventus'ta oynayan Paul Pogba ve Fenerbahçeli Mehmet Topal… İkisi de benim oyun stilime yakın isimler. Mücadele güçleri ve rakipten topu kazanma yeteneklerini takdir ediyorum. Bu nedenle kendilerini örnek alıp, yakından takip ediyorum.

Son olarak seni daha iyi tanıyabilmek adına, boş zamanlarında neler yaparsın, kamp dışında vaktini nasıl geçirirsin, biraz bahseder misin?

Boş zamanımda kitap okuyorum ve daha çok dinlenmekle vakit geçiriyorum. Aslına bakarsanız vakit insan hayatında çok kıymetli ve benim futbolun şartlarından gelen yoğunluktan dolayı genellikle ailemle geçirecek zamanım bile fazla olmuyor maalesef." CİHAN

Yorumlar