Genç Fenerbahçeliler'den tebrik ve eleştiri

Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu, Spor Toto Süper Lig'de 2013 - 2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Futbol Takımı'nı tebrik etti. Genç Fenerbahçeliler, kupa töreni öncesinde tribünde bir grup taraftara yönelik açıklamalarda bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Genç Fenerbahçeliler'den tebrik ve eleştiri

Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu, Spor Toto Süper Lig'de 2013 - 2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Futbol Takımı'nı tebrik etti. Genç Fenerbahçeliler, kupa töreni öncesinde tribünde bir grup taraftara yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım'ı ise eleştirdi.

Taraftar grubu, 'www.gencfb.org' adlı internet sitesinden yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Tarafitime haftalar kala garantileyen ve sonuna kadar hak ettiği tertemiz şampiyonluk kupasını Pazar akşamı stadımızda kaldıran tüm emektar futbolcularımızı bir kez daha tebrik ediyoruz. Önce Bağdat Caddesi ve güzergâhında ardından ise stadyumumuzda yaşanan coşku, bu şampiyonluğun ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu herkese gösterir nitelikteydi. Ancak, takımımızın, şampiyonluk kupasını kaldırmadan henüz dakikalar önce yaşanan utanç verici tablo her Fenerbahçe taraftarı gibi bizleri de son derece üzdü.

Şan ve şerefle dolu 107 yıllık tarihi olan kulübümüzün uzun yıllardır başkanlık makamında oturan şahsın, Pazar akşamı binlerce taraftarımız ve televizyon başında olan milyonlarca sporseverin önünde yapmış olduğu, içinde herhangi bir etik ve ahlaki unsur bulundurmayan konuşma tüm kamuoyunun malumudur. O an stadyumda ve televizyon başında bulunan milyonlarca kadın ve çocuğun da utançla tanıklık ettiği ahlak ve edep dışı hakaretleri hiçbir şekilde üzerimize alınmıyoruz. Hayatı boyunca karşılaştığı her nesneye satın alınabilecek öğe olarak bakan bu zatın, bozulduğu son derece açık olan ruh sağlığının yol açtığı hezeyanlarla, grubumuzu hedef alarak sarf ettiği sözler koskocaman bir palavradan ibarettir.

Geçtiğimiz sezon başında, üyelerimizin önemli bir kısmının büyük maddi fedakârlıklarda bulunarak kulübümüzden satın almış olduğu kombine kartların makbuzları biz kombine sahipleri gibi Fenerbahçe Spor Kulübü’nün mali departmanında da mevcuttur. Aynı şekilde, bizlerin ücreti karşılığında bilet almasını engellemek için grubumuz üyelerinin önemli kısmının yer aldığı Türk Telekom tribününe de aylardır bilet satışı yapılmadığı tüm Fenerbahçe taraftarlarının malumudur. Bu gerçekler açık bir şekilde ortadayken, kulüp başkanlığını yürüten şahsın, milyonların gözü önünde ahlak ve edep dışı kelimeler eşliğinde attığı ‘bedavacı iftirasını’ somut belgelerle kanıtlamasını bekliyor aksi takdirde müfteri konumuna düşeceğini kendisine hatırlatıyoruz.

Pazar akşamı yaşanan olaylar, stadyumda bulunan tüm taraftarlarımızın malumu iken o an ekran başında bulunan ve tam olarak detaylara hâkim olmayan taraftarlarımız içinde kısaca bir açıklamayı uygun görmekteyiz. Şampiyonluğu sonuna kadar hak eden futbolcularımız düzenlenen tören için kürsüye çağırıldıktan sonra Maraton Üst tribünde bulunan taraftarlarımız ahde vefa göstermiş ve kulübümüzün efsanelerinden Alex de Souza’nın ismini zikretmişlerdir. Türk Telekom tribününde bulunan bizler de bu tezahürata stadın önemli bir kısmıyla beraber katılıp, hak etmediği şekilde kulüpten kovulan efsane kaptanımızı onurlandırdık. Devamında ise elinde mikrofon bulunan ve kulüp başkanlığını yürütmekte olan zatın her türlü ahlak ve edepten yoksun açıklamaları peşi sıra gelmiş, camiamızın bu anlamlı gecesine ruhsal bozukluklarını yansıtması hasebiyle büyük gölge düşmüştür.

Pazar akşamı attığı iftiralarla yetinmeyen kulüp başkanı, yalanlarına adeta şahsi sitesi haline getirdiği Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi sitesinden dün de devam etti. Yapılan açıklamada, grubumuzun itham edildiği iddialar Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil etmektedir. Bizler, bu açıklamayı yazan kişi veya kişilerden, iddialarıyla ilgili olarak ellerindeki tüm somut delillerle en yakın Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmalarını bekliyoruz. Bunu yapmadıkları takdirde ise en kısa sürede kendileriyle hukuk önünde hesaplaşma hakkımızı saklı tuttuğumuzu da tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.

Ayrıca Türk spor camiasının, yakın zamanda gerçekleştirilen ve medyada taraftar operasyonu olarak adlandırılan operasyonun ilgili dosyalarında yer alan polis fezlekelerinde, bizleri bedavacılıkla itham edenlerin, asıl olarak bu suçun gerçek sorumluları olduğunu, bunun savcılık ve emniyet kaynaklarında somut delillerle kanıtlandığını bilmesini istiyoruz. Yalan söylemeyi ve iftira atmayı yaşam tarzı haline getirmiş şahsın baştan sona palavradan ibaret olan yazısına gereken durumlarda, her bir madde için sayfalar dolusu yanıt verebileceğimiz konusunda herhangi bir şüphemiz yoktur. Ancak, kulübümüz son yıllarda sebebi kamuoyunca malum gelişmeler nedeniyle oldukça yıpranmış iken daha fazla tartışmanın yaşanmasını dilemediğimiz için şimdilik bu minvalde bir açıklamayı uygun görmekteyiz.

Son olarak, İngiliz İşgal Kuvvetleri Komutanı’nın dahi engel olamadığı Fenerbahçe’mizi izleme ve destekleme hakkımızın kimsenin tekelinde olmadığını hatırlatıyor, önümüzdeki sezonda binlerce üyemizle stadyumumuzda mevcudiyetimizi koruyacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz."

CİHAN

Yorumlar