Genç Erkekler Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Çetin:

- "Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Genç Erkekler Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Çetin:

BOLU (AA) - 2016 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek milli takım, Bolu'da kampa girdi.

Merkeze bağlı Karacasu beldesindeki bir otelde kampa giren milli takım, Karaçayır Kapalı Spor Salonunda başantrenör Onur Çetin ve yardımcı antrenörler gözetiminde çalışmalarına başladı.

Samsun'da 30 Temmuz-7 Ağustos tarihinde yapılacak şampiyonaya iyi hazırlanmak istediklerini dile getiren Genç Erkekler Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampa 18 oyuncuyla geldiklerini aktararak, şöyle konuştu:

"Bir yaş küçük olan ve kadronun içerisinde yer alan oyuncularımız var. Onlarda şu anda 17 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Bu takımın kemik kadrosunda yer alan 2-3 oyuncumuz şu an onlarla. Bir oyuncumuz ise 20 Yaş Altı Milli Takımı ile beraber. Şimdi oyuncu havuzumuzu biraz daha genişletip en iyi kadro ile Avrupa Şampiyonasında madalya almak istiyoruz."

Ellerindeki jenerasyonun henüz madalya kazanamadığını ifade eden Çetin, "16 Yaş Altı'nda ilk dörde girdik. Üçüncülük maçında İspanya'ya kaybederek, madalya alamadık. Onun için biz aslında jenerasyon olarak çok istiyoruz. O potansiyelimiz de var." ifadelerini kullandı.

Çetin, alt yapı takımlarının başarısının ortada olduğunu, bu jenerasyonun da bu sene ilk dördün içerisinde olacağını düşündüğünü kaydetti.

Yorumlar