"Geleneksel sporlarımızı dünyaya tanıtacağız"

- Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun yeni başkanı Hakan Kazancı: "Etnospor Kültür Festivali'nde halkımızın geleneksel spor dallarına ilgisini gördük"

Google Haberlere Abone ol
"Geleneksel sporlarımızı dünyaya tanıtacağız"

ANKARA (AA) - Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun yeni başkanı Hakan Kazancı, yeni yönetim olarak geleneksel sporları sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Hakan Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel spor dallarına halkın ilgisi nedeniyle ağırlık verdiklerini ifade etti.

İlgi nedeniyle Etnospor Konfederasyonunu kurduklarını anlatan Kazancı, "Etnospor Kültür Festivali'nde halkımızın geleneksel spor dallarına ilgisini gördük." dedi.

İstanbul'da 26-28 Ağustos tarihlerindeki festivalin geleneksel spor dallarını hatırlattığını belirten Kazancı, şöyle konuştu:

"İstanbul'da, ağustos ayında, güzel bir festival yaptık. Halkın talebi var. Biz de dedik ki 'geleneksel spor dallarına eğilelim, federasyonla alakalı bir takım iyileştirmeler, geliştirmeler yapalım. Bu sporları halkımıza sunmak için ne gerekiyorsa bunu yapalım.' Karar aldık, girdik, nasip oldu."

Yeni dönemde daha çok tanıtıma ağırlık vereceklerini vurgulayan Kazancı, "Farkındalık oluşturacağız. İnşallah ekibimle, yapacağımız faaliyetler sonucunda geleneksel spor dallarını gençlerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza, bu unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızı yeniden kazandıracağız. Geleneksel, unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızı sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar