Geleneksel 54. Çalı Yağlı Güreşleri

- Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ve 478 pehlivanın katıldığı güreşlerde, Ali Gürbüz başpehlivan oldu

Google Haberlere Abone ol
Geleneksel 54. Çalı Yağlı Güreşleri


BURSA (AA) - Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 54. Çalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı.

Çalı Mahallesi'ndeki alanda, Fuat Alpaslan'ın ağalığını yaptığı ve 478 pehlivanın katıldığı güreşler; baş, baş altı, deste ve tozkoparan başta olmak üzere 14 ayrı kategoride gerçekleşti.

Günün sonunda başpehlivanlık için finale Antalya bölgesinden Ali Gürbüz ve Yalova bölgesinden Ekrem Yavuz kaldı. 22 dakika süren müsabakada rakibi Ekrem Yavuz'a 3 kez ihtar aldıran Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, geleneksel olarak yapılan Çalı Yağlı Güreşleri'nin bu sene de seyir zevki açısından güzel geçtiğini söyledi.

Çalı'ya yakışır müsabakalar yapıldığını ve mücadele dozunun yüksek olduğunu dile getiren Bozbey, "Ali Gürbüz'ü, zaferinden dolayı tebrik ediyorum. Gürbüz'ün, Tarihi Kırıkpınar Yağlı Güreşleri'nde de ipi göğüsleyeceğine inanıyorum. Buraya gelen ve müsabakalarda güreşçilerimizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Müsabakaların ardından dereceye giren güreşçilere kupalarını, Mustafa Bozbey takdim etti.

Yorumlar