Geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonu minik pehlivan mindere çıktı

İleriki yıllarda ay yıldızlı mayo ile olimpiyat ve dünya madalyası kazanmak isteyen 3000 minik güreşçi, Konya ve Çorum'da organize edilen Türkiye şampiyonası'nda boy gösterdi.Çorum Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 11-13 Yaş Minikler ve...

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin olimpiyat ve dünya şampiyonu minik pehlivan mindere çıktı

İleriki yıllarda ay yıldızlı mayo ile olimpiyat ve dünya madalyası kazanmak isteyen 3000 minik güreşçi, Konya ve Çorum'da organize edilen Türkiye şampiyonası'nda boy gösterdi.

Çorum Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 11-13 Yaş Minikler ve Konya Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 14-15 Yaş Minikler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonaları sona erdi.

Konyalı ve Çorumlu güreşseverlerin tribünleri doldurduğu ve Türk güreş tarihinde rekor katılımın yaşandığı müsabakalarda mindere çıkan yaklaşık 3000 minik güreşçi, mücadele ettikleri sikletlerde altın madalyanın sahibi olabilmek için üst seviyede performans sergilediler.

Çorumlu sporseverlerin ilgiyle takip ettiği 11-13 Yaş Minik Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 26 kiloda Ahmet Yücel, 29 kiloda Muhammed Karavuş, 32 kiloda Adem Burak Uzun, 35 kiloda Burak Sinin, 38 kiloda Tolga Akyüz, 42 kiloda Hamza Alaca, 47 kiloda Seyfettin Uslu, 53 kiloda Sertaç Üngör, 59 kiloda Ahmet Doğan, 66 kiloda Süleyman Dur, 75 kiloda Mustafa Tayyip Küçük, 90 kiloda Cenk Batuhan Altunay altın madalyaya uzanan isimler oldular.

Takım sıralamasında ise 73 puanla İstanbul birinci, 58 puanla Erzurum ikinci, 57 puanla Kahramanmaraş üçüncü oldu.

Konya'da dişe diş müsabakalara sahne olan 14-15 Yaş Minik Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda ise, 32 kiloda Sultan Aydın, 35 kloda Doğan Kara, 38 kiloda Selçuk Yazıcıoğlu, 42 kiloda Şerefcan Karani, 47 kiloda Bünyamin Yücel, 53 kiloda Ali Akıl, 59 kiloda Muammer Kılıç, 66 kiloda Abdurrahman Tekgöz, 73 kiloda Mert Çıkmaz, 85 kiloda Nail Seyyar, 100 kiloda Zişan Alperen Küçük, kürsünün ilk sırasında yer aldılar.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, minikler kategorisinde ilk defa bu kadar geniş bir katılım olduğunu belirterek, kalite seviyesi yüksek müsabakalar izlediklerini söyledi ve madalya kazanan minik pehlivanları tebrik etti.

CİHAN

Yorumlar