Gaziantepspor'da şok, Turgut Doğan sözleşmesini tek taraflı feshetti

Gaziantepspor Kulübü, orta saha oyuncusu Turgut Doğan Şahin’in sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini internet sitesinden yaptığı açıklamayla duyurdu.     Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada,...

Google Haberlere Abone ol
Gaziantepspor'da şok, Turgut Doğan sözleşmesini tek taraflı feshetti

Gaziantepspor Kulübü, orta saha oyuncusu Turgut Doğan Şahin’in sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini internet sitesinden yaptığı açıklamayla duyurdu.

    

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, fesih kararının bugün öğrenildiği aktarıldı. Fesih sebebi olarak Turgut Doğan Şahin’e 30 Nisan 2014 vade tarihli bono tutarının taraflar arasındaki protokol hükümlerine uygun olarak ödenmemiş olmasını belirten açıklamada, “Söz konusu protokol ile Turgut Doğan Şahin’e tanınan fesih hakkı iki gün ile sınırlıdır ve en geç 12 Mayıs 2014 tarihine kadar kullanılması mümkündür. Ancak, Turgut Doğan Şahin fesih ihbarını hak düşürücü süre dolduktan sonra keşide etmiştir. Sadece bu durum dahi oyuncu tarafından yapılan feshin haksızlığı neticesini, dolayısı ile sportif ceza ve tazminat sorumluluğunu doğuracak mahiyettedir.” denildi.

    Anılan bono tutarının futbolcuya ödendiği öne sürülürken, açıklamada, ”Futbolcumuzun hataya dayalı olarak bir fesih ihbarında bulunduğu inancımız ile kendisine sözleşmeyi ihya etmek üzere kulübümüze başvurması yönünde ihtarda bulunulacaktır. Turgut Doğan Şahin’in talebimize uygun cevabı vermemesi halinde sportif ceza ve tazminat başta olmak üzere tüm yasal haklarımızı yetkili merciler önünde talep etme zorunda kalacağız.” şeklinde hatırlatmada bulunuldu.

    Kulübün açıklaması şöyle devam etti: “FIFA ve TFF mevzuatlarının amir hükümleri, bir önceki sözleşmesini futbolcunun haksız feshetmesi halinde, fesheden kulüp açısından şartlar oluşmuş ise futbolcu yönünden ise tereddütsüz şekilde sportif ceza sorumluluğu doğacağını ve futbolcu aleyhine hükmedilecek tazminattan ise yeni kulübünün de müteselsilen sorumlu olacağını öngörmektedir. Herhangi bir kayba sebep olmayacak çözüm için futbolcumuzun Kulübümüze dönerek sözleşmesini ihya etmesi umudumuzla konuyu spor kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

CİHAN

Yorumlar