Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş günü spor turnuvaları ile kutlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır, her yıl branş sayısı ve katılımcı sayısı artarak düzenlenen Kurtuluş Kupası yarış ve müsabakaları devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş günü spor turnuvaları ile kutlanıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 yıldır, her yıl branş sayısı ve katılımcı sayısı artarak düzenlenen Kurtuluş Kupası yarış ve müsabakaları devam ediyor. Kupanın ikinci haftasında kros yarışları, mangala turnuvası ve atıcılık turnuvası yapıldı.

Kavaklıkta yapılan kros yarışlarında 12 kategoride yüzlerce sporcu yarıştı. Küçük erkek ve küçük kız, küçük elit erkek ve küçük elit kız, yıldız erkek ve yıldız kız, yıldız elit erkek ve yıldız elit kız ile genç erkek ve genç kız, genç elit erkek ve genç elit kız kategorilerinde düzenlenen yarışta dereceye girenler belli oldu.

Küçük erkeklerde birinciliği Enes Kaplan, küçük elit erkeklerde birinciliği Davut Akdeniz, küçük kızlarda birinciliği Kübra Göksu, küçük elit kızlarda Nur Sena Demiralay, yıldız kızlarda birinciliği Emine Yılmaz, yıldız elit kızlarda Rahime Ergöz, yıldız erkeklerde birinciliği Halil İbrahim Durnaoğlu, yıldız elit erkeklerde Mahmut Can Kurtaran, genç kızlarda birinciliği Esma Beyazoğlu, genç elit kızlarda Sümeyye Adıyaman, genç erkeklerde birinciliği Cuma Doğan, genç elit erkeklerde ise Emrah Ergül aldı.

4. Kurtuluş Kupası ile ilgili olarak, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "İlimizde amatör spor branşlarının tanıtılması ve gelişimine katkıda bulunmak için nitelikli organizasyonlar yapmaya çalışıyoruz. Kurtuluş Bayramı'nı spor etkinlikleri ile de kutlamak, farkındalık yaratmak için yaptığımız 4. Kurtuluş Kupası da bunlardan en önemlisi. Bu bağlamda gelecekte ilimizde yapılacak daha büyük organizasyonların provası niteliğini de taşımaktadır." dedi.
CİHAN

Yorumlar