Gaziantep Basketbol seriye bağladı

- Ligde sezona istediği başlangıcı yapamayan Gaziantep ekibi, çıktığı son 5 resmi maçını kazandı - Kulübün genel menajeri Dai: "Bu yorucu tempoda böyle bir seri yakalamak kolay değil"

Google Haberlere Abone ol
Gaziantep Basketbol seriye bağladı

GAZİANTEP (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Gaziantep Basketbol, ligde ve Avrupa'da yaptığı son 5 maçın tamamını da kazanarak, taraftarını memnun etti.

Sezona kadrosunda önemli değişiklikler yaparak başlayan kırmızı-siyahlı ekip, ilk haftalarda istediği sonuçları alamasa da son haftalardaki istikrarlı görüntüsüyle moral depoladı.

Ligde ve Avrupa kupasında çıktığı son 5 maçın tamamını da kazanan Gaziantep ekibi, yakaladığı galibiyet serisini sürdürmek istiyor. FIBA Erkekler Avrupa Kupası G Grubu'ndaki son 3 maçında Petrolina AEK (80-72), BT Cluj-Napoca (72-79) ve Peja'yı (76-66) yenerek grubu lider tamamlayan Gaziantep temsilcisi, ligdeki son 2 maçında ise Best Balıkesir (88-80) ve TOFAŞ'ı (72-87) yendi.

Kulübün genel menajeri Boray Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona geç başlamalarından dolayı fazla hazırlık maçı yapma imkanı bulamadıklarını söyledi.

Dolayısıyla takımdaki yeni oyuncuların sisteme adapte olması ve oyuncuların birbirine uyumunun zaman alacağını ön görebildiklerini ifade eden Dai, şöyle konuştu:

"Avrupa Kupası maçları bu süreçte hem maç eksiğimizin kapanması hem de ritim bulmamız açısından bize yardımcı oldu. Sonuç itibariyle son 14 günde gerek Avrupa'da gerekse de ligde üst üste oynadığımız 5 maçımızı da kazandık. Bu galibiyetlerin 3'ünü deplasmanda elde ettik. Bu yorucu tempoda böyle bir seri yakalamak kolay değil. Bu da takım olma yolunda önemli derecede yol kat ettiğimizin göstergelerinden bir tanesidir."


- Avrupa'daki hedef

Dai, takımın Avrupa Kupalarında mücadele ediyor olmasının şehrin prestiji açısından önemli olduğunu aktararak, "Bu yüzden de bir üst tura çıktığımız için çok mutluyuz. Yarın 2. turdaki rakiplerimiz belli olacak ve öncelikli hedefimiz bu turu da geçerek Gaziantep'i son 16 takım arasına sokmak olacak." diye konuştu.


- Sırada Banvit var


Dai, bugün itibarıyla hafta sonu kendi evlerinde karşılaşacakları Banvit maçına konsantre olacaklarını kaydetti.

Rakiplerinin ligin yenilgisiz tek takımı olduğuna işaret eden Dai, "Bu maçı da kazanarak hem ligdeki yenilgilerimizden birini daha telafi etmek hem de yakalamış olduğumuz seriyi devam ettirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar