Gazeteci Süleyman Alasya hayatını kaybetti

İzmir basınının önemli isimlerinden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi Süleyman Alasya (62) yaşamını yitirdi. Alsancak Kahramanlar'da bulunan evinin önünde bugün öğle saatlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Süleyman Alasya hayatını kaybetti

İzmir basınının önemli isimlerinden Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, sürekli basın kartı sahibi Süleyman Alasya (62) yaşamını yitirdi.

Alsancak Kahramanlar'da bulunan evinin önünde bugün öğle saatlerinde fenalaşan Süleyman Alasya'ya ilk müdahale Kahramanlar Sağlık Ocağı'nda yapılırken daha sonra Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Alasya, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi.

İzmir spor basınının duayen isimlerinden Süleyman Alasya'nın kalp krizi nedeniyle vefat ettiği tahmin ediliyor.

SÜLEYMAN ALASYA KİMDİR?

1952 yılında İzmir'de doğdu. Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Kimya Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 yılında Hürriyet Gazetesi Spor Servisi'nde çalışmaya başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak çalıştı. Daha sonra Yeni Asır Gazetesi'ne geçti. İki yıl burada çalıştıktan sonra Haber Ekspres kadrosunda iki yıl görev aldı. 2006 yılında Yenigün gazetesinde spor köşe yazarlığı yapmaya başladı. SKY TV'de uzun yıllar 'Futbol Yorum' programını hazırlayıp, sundu.

Son olarak 9 Eylül Gazetesi'nde spor köşe yazarlığı yaparken, Kanal 35'te Futbol Yorum programını hazırlayıp sunuyordu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi ve sürekli basın kartı sahibi olan Süleyman Alasya, evli iki çocuk babasıydı.

CİHAN

Yorumlar