Galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Akhisar maçıyla çıkışa geçmeyi hedefliyor

Süper Lig’in ikinci yarısına iyi başlayamayan Trabzonspor, 20. hafta müsabakasından yarın sahasında oynayacağı Akhisar Belediyespor maçına kilitlendi.

Google Haberlere Abone ol
Galibiyete hasret kalan Trabzonspor, Akhisar maçıyla çıkışa geçmeyi hedefliyor

Süper Lig’in ikinci yarısına iyi başlayamayan Trabzonspor, 20. hafta müsabakasından yarın sahasında oynayacağı Akhisar Belediyespor maçına kilitlendi. Son oynadığı 2 maçta da sahadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, ligin sürpriz takımlarından olan rakibini yenerek çıkışa geçmek istiyor.

Sezonun ikinci yarısında sahasındaki 1-1’lik Beşiktaş beraberliği ile başlayan Trabzonspor, ardından deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor’la da 0-0 berabere kaldı. Üst üste kaybedilen 4 puanla zirveyle arasındaki puan farkı iyice açılan bordo-mavililer, lig sıralamasında da 29 puanla 8’nciliğe kadar düştü.

Kötü gidişata son vermek isteyen Karadeniz ekibinde gözler yarın oynanacak Akhisar Belediyespor maçına çevrildi. Puan kayıplarının ardandan daha da fazla önem kazanan müsabaka öncesi bordo-mavili takımın teknik kurmayları adeta olağanüstü hal ilan etti. Tüm planlarını galibiyet üzerine yapan bordo-mavililer, Akhisar Belediyespor karşısında alınacak galibiyetle hem taraftarın gönlünü almak hem de lige yeni bir başlangıç yapmak istiyor. Ligin ikinci yarısına arzu ettikleri gibi başlayamadıklarını belirten teknik direktör Mustafa Akçay, Akhisar Belediyespor maçıyla bunu sonlandırmak istediklerini söyledi. Bu hafta galibiyetten başka çarelerinin olmadığına vurgu yapan deneyimli hoca, talebelerinden de rakibi ciddiye almalarını istedi.

KADRODA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor’da sakatlıkları devam eden Bamba ve Malouda ile kart cezalısı Yusuf Erdoğan, Aksihar Belediyespor maçında forma giyemeyecek. Çaykur Rizespor maçında hafif şekilde sakatlanan Colman’ın durumu ise belirsizliğini koruyor. Oynama ihtimali yüksek olan oyuncunun riske edilmemek için dinlendirilebileceği de belirtiliyor.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay’ın Malouda’nın yokluğunda devre arasında Kasımpaşa’dan transfer edilen Özer Hurmacı’ya görev vermesi bekleniyor. Colman’ın oynayamaması durumunda da bir diğer yeni transfer Alexsandru Bourceanu’nun ilk 11’de sahaya çıkabileceği ifade edildi. Çaykur Rizespor maçında sonradan oyuna giren Özer ile önceki gün A2 takımıyla yapılan maçta oynayan Bourceanu hazır bir görüntü vermişti.

Cezası nedeniyle geçtiğimiz haftaki Çaykur Rizespor maçında forma giyemeyen Mustafa Yumlu da bu hafta ilk 11’deki yerini alacak. Mustafa ve Bamba’nın yokluğunda savunmada forma şansı bulan Caner’in de yine yedek soyunması bekleniyor.

Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Cem Satman ve Asım Yusuf Öz yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Erkan Engin ve Özer Özden'in yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Uygar Bebek.

Trabzonspor’un maça şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor: Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut, Kadir, Olcan, Zokora, Colman (Bourceanu), Özer, Adrian ve Emre.
CİHAN

Yorumlar