Galatasaraylı taraftarlar, TFF Başkanı Demirören'i protesto etti

Galatasaraylı taraftarlar, futbolcuları Melo'nun Fenerbahçe maçında çıkardığı dil üzerine etik kuruluna sevk edilmesini protesto etme amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaraylı taraftarlar, TFF Başkanı Demirören'i protesto etti

Galatasaraylı taraftarlar, futbolcuları Melo'nun Fenerbahçe maçında çıkardığı dil üzerine etik kuruluna sevk edilmesini protesto etme amacıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasına yürüdü.

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı bina önüne gelen yaklaşık bin kişilik taraftar grubu, pankart açarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i istifaya davet etti. Meşale de yakan taraftarlar, tepkilerinin ardından olaysız bir şekilde binanın önünden ayrıldı.

Bu arada Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın başkanı Veysel Giley, yaptığı açıklamada Başkan Yıldırım Demirören'in atandığı günden itibaren Galatasaray aleyhinde çalıştığını iddia etti. Veysel Giley, ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye de göndermede de bulunduğu açıklamada şöyle konuştu:

"Temiz futbol ortamını oluşturmak ve adaleti sağlamakla yükümlü futbol federasyonu ve üyeleri bunun yerine, yurt dışı ve yurt içi tüm yargı kuruluşlarında şike yaptığı tescillenen Fenerbahçe ve suç ortaklarını aklamayı kendilerine birinci vazife olarak addettiklerini üzüntü ve öfkeyle seyretmekteyiz."

Demirören'in şike olayında hesap vermesi gerekirken atanarak futtbol federasyonu başkanlığına getirildiğini belirten Giley, "Geldiği günde ilk işi alelacele yönetmeliklerde ceza ile ilgili değişikliklik yapıyor. Fenerbahçe'yi kurtarmak için hukuka aykırı eylemler dahil bir çok uygulama çabasına girmiştir. Bu çaba uğruna Türk takımlarının gerekirse uluslararası futbol arenasında dahi müsabakalara katılmamayı göze alacak kadar Galatasaray düşmanlığını ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

Giley, "Bir federasyon düşünün buraya yürümeyen takım kalmadı. Hergün şikayet, fakat bunlara kulağını tıkayan bir federasyon başkanı. Tabii federasyon başkanının Galatasaray Kulübü'ne karşı inanılmaz şiddetli, kin ve nefret duyguları beslediğini, Fenerbahçe Stadı'nda kupayı verirken surat ifadesinden de anlaşılıyordu." diye konuştu.

GİLEY'DEN EMRE BELÖZOĞLU'NA

Eleştirilerini Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu üzerinden sürdüren Giley, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hakeme tüküren, rakip takım hocasına ve yönetimine futbolcuyu etik sayan. Galatasaraylı Melo'yu sadece dilini çıkarmasıyla etik kuruluna sevk eden bir insanın yaptıklarının ne kadar çelişkili olduğu hepinizin malumu.

Biz buraya sadece Galatasaraylı Melo'nun etik kuruluna sevk edilmesinden dolayı gelmedik. Bizim amacımız devlet büyüklerinin sadece Galatasaray için değil, bütün futbol takımlarının birleştirici, yatıştırıcı, kardeşlik duygularını besleyen, herkesin üstünde saygılı bir insanın başkanlığına gelmesi arzumuz."
CİHAN

Yorumlar