Galatasaraylı futbolcu Podolski:

- "Galatasaray ile 2018'e kadar sözleşmem var. Ocak ayında kulüpten ayrılmayı düşünmüyorum. Hedefim kulübümle şampiyonluk yaşamak ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek"

Google Haberlere Abone ol
Galatasaraylı futbolcu Podolski:


BERLİN (AA) - Galatasaray'da forma giyen Alman futbolcu Lukas Podolski, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yaşayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeyi hedeflediğini söyledi.

Podolski, Almanya'nın Bild gazetesine verdiği röportajda İstanbul'u mükemmel bulduğunu ve bu kentte kendisini hiçbir zaman güvensiz hissetmediğini belirterek taraftarların ve Galatasaray Kulübünün kendisini sahiplendiğini ifade etti.

Sakatlığından dolayı Köln'de tedavi gördüğünü anlatan Alman oyuncu, gelecek hafta takımla antrenmanlara başlamak ve Antalyaspor'a karşı oynanacak maçta da kadroda yer almak istediğini belirtti.

Galatasaray'da kalmak istediğini ifade eden Podolski, "Galatasaray ile 2018'e kadar sözleşmem var. Ocak ayında kulüpten ayrılmayı düşünmüyorum. Hedefim kulübümle şampiyonluk yaşamak ve Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek." ifadesini kullandı.

Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) dönüp dönmeyeceğine ilişkin bir soruyu da 31 yaşındaki futbolcu, "Hiçbir olasılığa kapımı kapatmıyorum. Daha önce, Almanya'da sadece Köln için oynayacağımı söyledim ancak bu sadece bana bağlı değil, iki taraf için de uygun şartların oluşması lazım. Belki de Galatasaray ile sözleşmemi uzatırım." şeklinde cevapladı.

Uzun süre futbol oynamak istediğini ifade eden Podolski, "Belki 36 yaşına kadar veya daha uzun bir süre oynarım. Bayern Münih ve Borussia Dortmund gibi takımlara gidemeyeceğim bir gerçek. Son yılım için de Polonya bir seçenek olabilir." diye görüş belirtti.

Polonya asıllı Alman oyuncu, Polonya'da sevdiği kulüp Gornik Zabrze'de oynamanın heyecan verici olabileceğini kaydetti.

Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho ile milli takımdan arkadaşı Bastian Schweinsteiger arasında yaşananları da değerlendiren tecrübeli futbolcu, "Bastian'ın kariyerine baktığımda, orada yaşananları hak etmiyor. Mourinho ile ne konuştuğunu bilmiyorum ancak Bastian'ı ikinci takıma gönderme kararının normal bir şey olmadığı açık. Bir teknik direktörün tüm oyuncularına kapılarını açması lazım. Özellikle de Schweinsteiger gibi bir oyuncuya." değerlendirmesinde bulundu.

Futbolculara yüksek miktarda transfer bedellerinin ödenmesiyle ilgili bir soruya Podolski, "60, 80, 100 milyon ve daha fazlası. Bunlar normal değil. Hiçbir oyuncu, bu kadar para verilecek değerde değil." yanıtını verdi.


Yorumlar