Galatasaray'la görüşen Eskişehirsporlu Tarık Çamdal kadro dışı

Galatasaray Spor Kulübü'nün ara transfer dönemi gelmeden Anadolu takımlarının sivrilen isimleriyle transfer görüşmesi yapması, oyuncuların kafasını karıştırması ve ardından da kulüplerince kadro dışı bırakılmalı geleneğine bir yenisi daha eklendi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'la görüşen Eskişehirsporlu Tarık Çamdal kadro dışı

Galatasaray Spor Kulübü'nün ara transfer dönemi gelmeden Anadolu takımlarının sivrilen isimleriyle transfer görüşmesi yapması, oyuncuların kafasını karıştırması ve ardından da kulüplerince kadro dışı bırakılmalı geleneğine bir yenisi daha eklendi.

Şimdi de transferin gözde isimlerinden Eskişehirsporlu Tarık Çamdal ile görüşen Galatasaray'ın flörtü genç futbolcunun kadro dışı bırakılmasına neden olurken yaşanan bu gelişme geçmişteki benzer vakaları da akıllara getirdi. Sporx'in haberine göre, transferin gözde isimlerinden Eskişehirsporlu Tarık Çamdal'ın Galatasarayla flörtü genç futbolcunun kadro dışı bırakılmasına neden oldu.

Galatasaray'ın sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan futbolcuları Tarık Çamdal'la temasa geçmesinin etik olmadığını belirten Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşçan, sarı - kırmızılı kulübün futbolcularının kafasını karıştırmasından dolayı oyuncularını kadro dışı bırakmak zorunda kaldıklarını söyledi. Eskişehirspor başkanının Tarık Çamdal konusunda futbolcularının aklını çelmekle suçladığı Galatasaray'ın ise bu konuda sessiz kalması manidar bulundu.

DAHA ÖNCE NELER OLMUŞTU?

Son yıllarda transfer görüşmesi nedeniyle takımları tarafından kadro dışı bırakılan futbolcular konusunda Galatasaray'ın ön planda olması dikkat çekti. Orduspor'da kiralık oynayan Culio, Kayserisporlu Amrabat, Ali Turan, Manisasporlu Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan tıpkı Eskişehirsporlu Tarık Çamdal da olduğu gibi Galatasaray flörtleri nedeniyle kulüpleri tarafından kadro dışı bırakılan diğer futbolcular oldular.

İsmi zikredilen oyuncuların bütün olumsuzluklara rağmen takımlarını yarı yolda bırakıp Galatasaray'a gelmelerinin ardından sarı-kırmızılı kulüpte başarılı olamayarak gönderilmeleri de dikkat çekiyor.

2008'DE GÖKHAN ÜNAL VAKASI

Sarı - kırmızılılar Kayserispor Amrabat ve Ordusporlu Culio konusunda TFF Etik Kurulu'nda yargılanırken, sarı - kırmızılılar Sezer Öztürk'ün dışında diğer futbolcuları kadrosuna katmayı başardı. Yine geçmişte Galatasaray'la Kayserispor arasında benzer bir vaka Gökhan Ünal konusunda yaşanmış ve sarı - kırmızılı kulüp 2008 yılında Galatasaray'a misilleme olması adına Gökhan Ünal'ı daha az paraya Trabzonspor'a verdiğini açıklaması hafızalardan silinmedi.

AMRABAT, ALİ TURAN, UFUK CEYLAN...

Yine iki yıl önce Kayserispor'lu Amrabat'ın üç yıl öncede yine Kayserispor kaptanı Ali Turan'ın ligin devre arasına kısa bir süre kala Galatasaray'la temasa geçmelerinden dolayı kulüpleri tarafından kadro dışı kalmaları ve her iki kulüp arasında büyük bir kriz yaşanması hafızalara kazınan diğer olaylar olmuştu.

2009 yılında Manisaspor yönetimi Galatasaray'la flört eden, sezon sonunda bitecek sözleşmelerini uzatmaya yanaşmayan takım kaptanı Sezer Öztürk ve kaleci Ufuk Ceylan'ı kadro dışı bırakmış ardından kaleci Ufuk sezon sonunda Galatasaray'a satılmıştı.

Haberde ayrıca, zirveyi zorlayan, Anadolu'nun parlayan futbolcuları konusunda büyük kulüplerin sık sık başvurdukları bu transfer sistemi konusunda, "Son Tarık Çamdal olayıyla birlikte Galatasaray'ın bir hayli ön plana çıkması 'tesadüf mü?' sorusunu akıllara getirdi." yorumu yapıldı.
CİHAN

Yorumlar