Galatasaray'ın yüzü derbide gülmedi

- Süper Lig'in 32. haftasındaki derbide Beşiktaş'a 1-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, seyircisi önündeki mücadeleden puan çıkaramadı - Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki 14 maçlık yenilmezlik serisi sonlandı - Ligde 48 gol yiyen sarı-kırmızılılar, bir sezonda en fazla golü bu sezon kalesinde gördü - Sarı kart cezalısı durumuna düşen Podolski, Akhisar Belediyespor maçında oynama şansını kaçırdı

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın yüzü derbide gülmedi


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray, seyircisi önünde çıktığı mücadelede puan alamadı.

Şampiyonluk yarışındaki en iddialı takım durumunda bulunan lider Beşiktaş'a karşı zorlu bir mücadele veren sarı-kırmızılı ekip, 76. dakikada Mario Gomez'in golüne engel olamayınca, 1-0 yenilmekten kurtulamadı.

Galatasaray, elde edeceği bir galibiyetle, Avrupa kupalarına katılım hakkı yolunda lig 5.'liği için Osmanlıspor'la arasındaki puan farkını 1'e indirme fırsatını da kullanamadı.

Galatasaray 45 puanda kalırken, puan cetvelinde 6. sırada girdiği haftada Akhisar Belediyespor'un Kayserispor'la 1-1 berabere kalması sonrası 7.'liğe geriledi. Sarı-kırmızılı ekip, Kasımpaşa'nın yarın Torku Konyaspor deplasmanında galip gelmesi durumunda haftayı 8. sırada tamamlayacak.


- Maç sonrası gerginlik


Karşılaşma sonrasında Galatasaray tribünlerinde gerginlik yaşandı.

Bazı taraftarların Beşiktaş takımını alkışlaması üzerine, başka bir grup bu duruma ıslıklarla tepki gösterdi. Odeabank tribününde bu nedenle kavga çıktı. Bunun üzerine tribüne giren polis, kavganın daha da büyümesini önledi.

Ayrıca, maçın sonunda Beşiktaşlı futbolcu Ricardo Quaresma formasını bir Galatasaray taraftarına verirken, siyah-beyazlı oyuncunun formasını alan kişiye de tepki gösterildi.


- Evinde yenilmezlik serisi sona erdi


Galatasaray'ın ligde iç saha maçlarındaki 14 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Evinde bundan önceki yenilgiyi, ligin 2. haftasında Osmanlıspor karşısında (2-1) yaşayan sarı-kırmızılı takım, ardından oynadığı 14 maçta, 8 galibiyet ve 6 beraberlik almıştı.


- En fazla gol yediği sezon


Galatasaray, lig tarihinde bir sezonda en fazla gol yeme rekorunu Beşiktaş derbisinde kırdı.

Ligde daha önce 2003-2004 sezonunda kalesinde 47 gol gören sarı-kırmızılı takımın, 2015-2016 sezonunun bitimine 2 hafta kala yediği gol sayısı 48'e ulaştı.


- Dört sezon sonra derbi kazanamadı


Sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş ile berabere kalarak 4 sezon aradan sonra derbi kazanmayı başaramadı.

Bu sezon Fenerbahçe'yle deplasmanda 1-1, iç sahada ise 0-0 berabere kalan Galatasaray, Beşiktaş'a ise rakip sahada 2-1, evinde de 1-0 yenilerek taraftarına derbi galibiyeti yaşatamadı.

Galatasaray, en son 2010-2011 sezonunu derbi kazanamadan tamamlamış, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yle oynadığı müsabakalarda 3 beraberlik, 1 yenilgi almıştı.


- Taraftar sahaya girdi


Derbi karşılaşmasında Beşiktaş'ın Mario Gomez ile 1-0 öne geçtiği gol öncesi bir taraftar sahaya girdi.

Beşiktaş'ın atağı sırasında tribünden atlayan bir kişi, orta sahaya kadar ilerlerken, bu esnada oyun devam etti.

Siyah-beyazlı ekibin golü attığı anda saha içinde bulunan şahıs, güvenlik görevlilerince daha sonra dışarı çıkarıldı.

Sahaya giren taraftarın tişörtünün üzerinde "Kilis sahipsiz değildir. Kilis için yastayız" yazısı yer aldı.


- Yenilen gol sonrası tribünlerde tepkiler başladı


Galatasaray taraftarları, Beşiktaş'ın öne geçmesinin ardından sarı-kırmızılı futbolculara tepki göstermeye başladı.

Yenilen gol öncesi topu kaptıran ve siyah-beyazlı ekibin atağının başlamasına neden olan Ryan Donk, daha sonra meşin yuvarlağı ayağına her aldığında ıslıklandı.

Tribünlerden ayrıca, "yönetim istifa" tezahüratları yapıldı.


- Podolski cezalı duruma düştü


Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski, maçın 7. dakikasında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü.

Bu sezon 8. sarı kartını gören ve ikinci kez cezalı duruma düşen Podolski, Süper Lig'in 33. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçında oynama şansını kaçırdı.


- Türk Telekom Arena'nın yarısı boş kaldı


Galatasaray-Beşiktaş derbisine sarı-kırmızılı taraftarlar fazla ilgi göstermedi. Maçta Türk Telekom Arena'nın ancak yarısı doldu.

Beşiktaş taraftarlarının tribünlerden izleyemediği müsabakada, 26 bin 189 biletli seyircinin yer aldığı açıklandı.

Yorumlar