Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera:

- "Taraftarını arkalarına almaları ve kendi sahalarına oynamaları açısından Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben öyle düşünmüyorum" - "Farklı bir atmosferde, çok güzel bir maç olacak. Bir an önce cumartesi gününün gelmesini istiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Muslera:


İSTANBUL (AA) - Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçla ilgili olarak "Şampiyonluğun en büyük iki adayı karşı karşıya gelecek" yorumunda bulundu.

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 24 Eylül Cumartesi günü Beşiktaş ile oynayacağı sezonun ilk derbi maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Muslera, çok zorlu bir karşılaşmanın kendilerini beklediğini söyledi.

Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Vodafone Arena'nın çok güzel bir stat olduğunu dile getiren Fernando Muslera, "Farklı bir atmosferde, çok güzel bir maç olacak. Bir an önce cumartesi gününün gelmesini istiyoruz. Beşiktaş'ı yeni stadı için tebrik etmek istiyorum, çok güzel bir stat oldu. O statta sahaya çıkmayı dört gözle bekliyoruz. Kupa finali ile bu maçı kıyaslayamayız. Bu maç 90 dakikada sonuçlanacak. Sadece benim değil, tüm takımın ortaya koyacağı performans çok önemli. Ben kurtarışlar yaptığım için ön plana çıkmış olabilirim." diye konuştu.


- "Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben öyle düşünmüyorum"

Sarı-kırmızılı futbolcu, derbide Beşiktaş'ın favori gösterilmesiyle ilgili yorumlar üzerine, "İster istemez bir derbi varsa, evinde oynayan takım favori gösterilebiliyor. 45-50 bin taraftarınızı arkanıza alıyorsunuz. Beşiktaş favori gösterilebilir, bu normal ama bana göre şampiyonluğun en büyük iki adayı karşı karşıya gelecek. Baskı altında oynayabilen bir takımız. Kağıt üzerinde taraftarını arkalarına almaları ve kendi sahalarına oynamaları açısından Beşiktaş favori gösterilebilir ama ben öyle düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş karşısında kazandıkları Süper Kupa'nın sezona iyi başlamalarını sağladığını vurgulayan Muslera, şunları kaydetti:

"Süper Kupa'yı almamızla beraber takıma daha fazla güven geldi. Sezona bu güvenle başladık. Rakibimizi kendi sahasında yenmek bize daha da büyük bir motivasyon verecektir. Şampiyonluk uzun bir yol, bu yolda sadece derbileri değil, diğer maçları da kazanmanız gerekiyor. Çok önemli bir maç, orada alacağımız bir galibiyet kendimize olan güvenimizi katlayacaktır."


- "Her zaman taraftarımızla beraber oynamak isteriz"

Uruguaylı file bekçisi, taraftarlara uygulanan deplasman yasağıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"Bu konu çok çok önemli. Çünkü taraftara Beşiktaş'ın ne kadar ihtiyacı varsa, bizim de ihtiyacımız var. Her zaman taraftarlarımızla beraber oynamak isteriz. Oraya gelen taraftarların dostça bir maç seyretmeleri, maçtan önce dostça görüntüler verip, sonuç ne olursa olsun herkes ailesinin yanına sağ salim bir şekilde dönmesi önemli. Maçtan önceki kavgalar kimseye bir şey kazandırmaz, hepimiz taraftarımızı orada görmek istiyoruz. Bu maçın dostça geçmesi en büyük temennimiz."

Fernando Muslera, Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin hakkında yapılan eleştirilerle ilgili olarak, "Bu konuda bir şey söylemem çok doğru olmaz. Neler yazıldığına çok hakim değilim. Tolga çok çok iyi bir kaleci ve bu zamana kadar bunu yeterince gösterdi." dedi.

Muslera, takım arkadaşı Semih Kaya'nın, "Allah, Muslera'yı başımızdan eksik etmesin" ve teknik direktör Cihat Arslan'ın, "Muslera ligde haksız rekabet yaratıyor" yorumlarının hatırlatılması üzerine ise şu ifadeleri kullandı:

"Semih'in yorumunu duydum, kendisine çok teşekkür ettim. Diğer taraftan Cihat hocaya da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü farklı bir göz, bir takımın teknik direktörünün, rakip takım oyuncusunu takdir etmesi beni inanılmaz gururlandırdı. Bu yaptığınız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu yorumlar nedeniyle çok gururlandım ama takım arkadaşlarımın bana verdiği destek sayesinde böyle bir durum ortaya çıkıyor."

Muslera, bu sezon ortaya koyacakları performansla geçtiğimiz seneki kötü yılı unutturmak istediklerini belirterek, "Geçen seneye göre takımımızda inanılmaz büyük bir farklılık var. Hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Takımda güzel bir tablo ortaya çıktı. Her oynadığınız sezonun farklı bir hikayesi oluyor ama istatistikler size bir şeyleri gösterebiliyor. Ne kadar gol yediğiniz ve kurtarış yaptığınız gibi. Bu sezon kişisel olarak hedeflerim daha az gol yemek. Takım olarak ise çok iyi geçirmediğimiz bir sezon vardı, daha iyi bir yıl geçirip daha başarılı olmak istiyoruz. Evet kötü bir sezon geçirmişiz gibi gözükse de 3 kupanın 2'sini kazanmayı da bildik." diye görüş belirtti.


- "Savunmada kim oynarsa oynasın kendimi güvende hissediyorum"

Savunmada oynayan tüm takım arkadaşlarına güvendiğinin altını çizen deneyimli file bekçisi, "Savunmada kim oynarsa oynasın ben kendimi çok güvende hissediyorum, elimizdeki defans oyuncuları çok kaliteli isimler. Uzun zamandır tanıdığım stoperler. Burada hocamızın işi zorlaşıyor, bu kadar iyi stoperin olduğu takımda ikisini seçmek kolay değil ama benim için hepsi eşit." yorumunda bulundu.

Muslera, Taffarel'den sonra göreve gelen kaleci antrenörü Frans Hoek ile ilgili olarak ise, "Taffarel gibi dünya çapında bir isim gitti, onun yerine aynı standartlarda çok önemli bir isim geldi. Hangi kulüplerde görev yaptığına bakılınca ne kadar büyük bir isimle çalıştığınızı anlıyorsunuz. Kendisi ile tam olarak iki hafta önce çalışmaya başladık. Milli takım arası vardı. Çok mutluyum, Taffarel gidince üzülmüştüm ama o gelince mutlu oldum." diyerek sözlerini tamamladı.




Yorumlar