Galatasaray’ın Judo Şubesi, erkeklerde ve kadınlarda şampiyon oldu

Galatasaray’ın Judo Şubesi, Judo Süper Lig’de erkeklerde ve kadınlarda şampiyon oldu.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray’ın Judo Şubesi, erkeklerde ve kadınlarda şampiyon oldu

Galatasaray’ın Judo Şubesi, Judo Süper Lig’de erkeklerde ve kadınlarda şampiyon oldu. Galatasaray ve dereceye giren Trabzonspor takımı minderde kol kola girip halay çekerek kutlama yaptı. Galatasaray şimdi gözünü 21 Aralık’taki Judo Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi.

Türkiye Judo Federasyonu’nun dört ayak üzerinden düzenlediği Süper Lig’de 2013 sezonu Ankara’da yapılan final maçlarıyla tamamlandı. Kadrosunda dünya yıldızlarını bulunduran Galatasaray Judo, kadınlarda yenilgi almadan, erkeklerde ise tek mağlubiyetle ipi önde göğüsledi.

Haziran ayında Mersin’deki ilk etap sonunda zirveye yerleşen Galatasaray’ın kadın takımı, dört ayak sonunda 12 eşleşmede 12 galibiyetle kupayı kaldırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye ikinci sırayı alırken, Trabzonspor üçüncü oldu. Galatasaray ve Trabzonspor takımı minderde kol kola girip, halay çekerek sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu bir kez daha hatırlattı.

ERKEKLER DE ZİRVEDE

İkinci etap sonunda Kocaeli Kağıtspor’dan liderliği alan Galatasaray erkek takımı da 14 eşleşmede 13 galibiyetle şampiyonluğa ulaştı. Erkeklerde Ankara EGO ikinci, Kocaeli Kağıtspor üçüncü oldu.

Süper Lig’in altındaki Birinci Lig’de kadınlarda Bursa Osmangazi yaptığı on maçı da kazanıp birinci oldu. Erkeklerde ise Birinci Lig’de Manisa Belediye ipi önde göğüsledi.

SIRADA ŞAMPİYONLAR LİGİ VAR

Antrenör Ercan Çakıroğlu’nun çalıştırdığı Galatasaray, Süper Lig’deki dublenin ardından şimdi gözünü 21 Aralık’ta Paris’te yapılacak Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na çevirdi.

Kadrosunda Ebru Şahin, Belkıs Zehra Kaya ve Sezer Huysuz gibi milli sporcuların yanı sıra dünya şampiyonu Majlinda Kelmendi ve Yarden Gerbi gibi yabancı yıldızları da bulunduran Galatasaray, judonun Şampiyonlar Ligi’ne de çok iddialı gidiyor.
CİHAN

Yorumlar