Galatasaray'ın düşüşü Kadıköy'de devam etti

- Derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip, son 4 maçında 3. mağlubiyetini aldı - Galatasaray, bu sezon ligde ilk deplasman yenilgisini Fenerbahçe'ye karşı yaşadı - Sarı-kırmızılı futbolcu Eren Derdiyok, bir pozisyonda başına darbe alarak baygınlık geçirdi ve sahayı sedeyede terk etti - Lionel Carole, derbide sarı kart cezalısı durumunaa düştü

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın düşüşü Kadıköy'de devam etti


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Galatasaray, son haftalardaki düşüşünü devam ettirdi.

Müsabakada Van Persie'nin 45 ve penaltıdan 78. dakikalardaki gollerini önleyemeyen sarı-kırmızılı ekip, son 4 lig maçındaki 3. yenilgisini yaşadı.

Ligin 8. haftasında evinde Trabzonspor'a 1-0 yenilen Galatasaray, 9. haftada Adanaspor'u rakip sahada 1-0 yenmesine karşın, son 2 maçında Medipol Başakşehir'e 2-1, Fenerbahçe'ye de 2-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Sarı-kırmızılılar, son 4 maçta 12 puan kaybetti.

Rakibine karşı 17 yıldır deplasmanda kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, bu kötüyü serinin de devam etmesini engelleyemedi.


- Deplasmanda ilk yenilgi


Galatasaray, Fenerbahçe karşısında aldığı sonuçla bu sezon ligdeki ilk deplasman mağlubiyetini yaşadı.

Dış saha maçlarında bu sezon Akhisar Belediyespor (3-1), Kayserispor (1-1), Beşiktaş (2-2), Gençlerbirliği (1-0) ve Adanaspor (1-0) ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, sadece Fenerbahçe deplasmanından puan çıkaramadı.


- Fenerbahçe'ye geçildi


Derbi maçta aldığı yenilgiyle zirve yarışında büyük darbe alan Galatasaray, rakibine de geçildi.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan sarı-lacivertli takım, son haftalardaki çıkışını Galatasaray önünde de devam ettirirken, sarı-kırmızılıları 11. hafta itibariyle puan olarak geride bıraktı.

Haftaya Fenerbahçe'nin 2 puan önünde 20 puanla giren sarı-kırmızılılar, 11. hafta sonunda rakibinin 1 puan gerisine düştü.


- Sinan Gümüş'le 45 dakika


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 1-0 yenik tamamlanan ilk yarının ardından Sinan Gümüş'ü kenara aldı.

Maça Sinan Gümüş'ü ilk 11'de başlatan Hollandalı teknik adam, bu oyuncunun ilk yarıda vasatı aşamayan performansının ardından oyuncu değişikliğine gitti.

İkinci yarıda Sinan Gümüş'e şans vermeyen Riekerink, yerine Yasin Öztekin'i oyuna sürdü.

Adanaspor maçında oyundan alınmasına tepkisi nedeniyle kadro dışı kayan Yasin, Medipol Başakşehir karşısında oynayamazken, derbide yeniden sahadaki yerini almış oldu.


- Eren Derdiyok bayıldı


Karşılaşmanın 68. dakikasında Eren Derdiyok, Fenerbahçe'nin serbest vuruş kullandığı pozisyonda kendi ceza sahası içinde takım arkadaşı Serdar Aziz'in dirseğinin başına isabet etmesi nedeniyle baygınlık geçirdi.

Eren Derdiyok'un yaşadığı sakatlığı fark etmeyen takım arkadaşları atağa çıkarken, daha sonra oyuncunun yerde hareketsiz kaldığının anlaşılması üzerine, saha içine sağlık ekibi davet edildi.

Oyuncuya ilk müdahalesini kulüp doktoru Yener İnce yaptı. Hareketsiz yerde yatmayı sürdüren Eren, daha sonra sedyeyle saha kenarına alındı.

Bu oyuncunun yerine 72. dakikada Cavanda oyuna dahil oldu.


- Serdar Aziz'in şanssızlığı


Fenerbahçe karşısında sarı-kırmızılı formayla ilk lig maçına çıkan Serdar Aziz, şanssız bir gün geçirdi.

Maçta başarılı bir performans ortaya koyan ve kritik müdahalelerde bulunan Serdar Aziz, 77. dakikada De Sousa'yı ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebep verdi.

Müsabakadaki performansı göz doldursa da önemli bir hata yapan Serdar Aziz, takımının ikinci golü yemesine sebep oldu.


- Carole cezalı duruma düştü


Galatasaraylı futbolcu Lionel Carole, derbi maçta sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

Ligde Akhisar Belediyespor, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir maçlarının ardından Fenerbahçe karşısında sarı kart gören Carole, 12. haftadaki Bursaspor müsabakasında forma giyme şansını kaçırdı.


- Eren'in gol hasreti devam etti


Sarı-kırmızılı futbolcu Eren Derdiyok'un gol hasreti derbide de devam etti.

Lige iyi başlayan ve ilk 5 maçta rakip fileleri 5 kez havalandıran Eren, son 6 maçta da skor üretemeyerek kötü bir seriye imza attı.

Derbide sarı-kırmızılı ekibin en önemli gol silahı olarak gösterilen Eren, pozisyona dahi giremedi.


- Taraftarlar mora verdi


Galatasaray taraftarları, 2-0 kaybedilen derbi müsabakasının ardından Galatasaray takımına moral verdi.

Taraftarlar, maç sonunda oyuncuları tribüne çağırarak alkışladılar.

Yorumlar