Galatasaray'ın derbi kozları Muslera ve Eren Derdiyok

- Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Galatasaray'da kaleci Fernando Muslera ile forvet Eren Derdiyok, etkili performanslarıyla göz dolduruyor - Sarı-kırmızılı takımın son yıllarda kazandığı başarılarda büyük paya sahip olan Muslera, Beşiktaş derbisinde de taraftarların en çok güvendiği isimlerin başında geliyor - Süper Lig'de forma giydiği 4 maçta 4 kez ağları havalandıran yeni transfer Eren Derdiyok, derbide de takımının en büyük gol umudu olacak

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın derbi kozları Muslera ve Eren Derdiyok


İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Spor Toto Süper Lig'de yarın derbi maçta Beşiktaş'a konuk olacak Galatasaray'da gözler kaleci Fernando Muslera ve forvet Eren Derdiyok'ta olacak.

Süper Lig'de bu sezon oynadığı 4 maçtan 3 galibiyet ve 1 beraberlikle ayrılan sarı-kırmızılı takımda Muslera ve Eren Derdiyok, sergiledikleri başarılı performansla dikkati çekiyor.

Galatasaray'ın son yıllarda kazandığı başarılarda büyük paya sahip olan Muslera ile Süper Lig'de forma giydiği 4 maçta 4 kez ağları havalandıran Eren, Beşiktaş derbisinde taraftarların en güvendiği isimlerin başında geliyor.


- "Haksız rekabet" Muslera


Galatasaray'ın 2011-2012 sezonu öncesinde İtalya'nın Lazio ekibinden transfer ettiği Uruguaylı kaleci, takımının son 5 yılda elde ettiği başarılarda çok büyük rol oynadı.

Sarı-kırmızılı takımda geride kalan 5 sezonda 10 kupa sevinci yaşayan 30 yaşındaki Muslera, yeni sezona da iyi başladı. Süper Lig'de bu sezon forma giydiği 4 maçta kalesinde 2 gol gören Fernando Muslera, etkili performansıyla takımının namağlup yoluna devam etmesine önemli katkı sağladı.

Galatasaray'ın ligin 2. haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 yendiği maçtan sonra rakip takım teknik direktörü Cihat Arslan'ın "haksız rekabet" olarak nitelendirdiği, takım arkadaşı Semih Kaya'nın da "Allah başımızdan eksik etmesin" dediği Muslera, sezon başında Beşiktaş karşısında Süper Kupa'nın kazanılmasında önemli rol oynamıştı.

Sarı-kırmızılı takım, normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten ve penaltılara giden maçta Beşiktaş'ı 3-0 mağlup ederken, Uruguaylı kaleci iki penaltıda topu çıkarmayı başarmıştı.

Fernando Muslera, yeni stadı Vodafone Arena'da henüz yenilgisi bulunmayan ve burada oynadığı maçları 3 ve üzeri golle kazanan Beşiktaş'ın yarınki derbide gol atmasını engellemeye çalışacak.


- Uruguaylı kalecinin 29. derbisi


Fernando Muslera, Türkiye kariyerinde daha önce 28 derbi maça çıktı.

Uruguaylı file bekçisi, 23'ü Süper Lig, 4'ü Süper Kupa ve biri de Türkiye Kupası maçı olmak üzere görev aldığı 28 derbide toplam 25 gol yedi, 11 derbiyi de gol yemeden bitirdi.

Beşiktaş'a karşı 12'si Süper Lig, biri de Süper Kupa olmak üzere 13 derbide forma giyen görev Muslera, bu maçlarda kalesinde 12 gole engel olamadı.

Fernando Muslera, Beşiktaş ile yapılan maçların 6'sında kalesini gole kapatmayı başardı.


- Eren Derdiyok, kariyerinin en iyi döneminde


Galatasaray'ın yarın Beşiktaş karşısında en büyük gol umudu olacak Eren Derdiyok, kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor.

Sarı-kırmızılı takımın, sezon başında Kasımpaşa'dan 4 milyon avro bonservis bedelle renklerine kattığı Eren, ligin geride kalan 4 haftasında sergilediği performansla beklentileri fazlasıyla karşıladı.

Süper Lig'in ilk 4 haftasında da forma giyen Eren Derdiyok, rakip fileleri 4 kez havalandırarak takımının en skorer ismi olmayı başardı.

Takımının kazandığı iki maçta skor yükünü tek başına üstlenen ve elde edilen 6 puana doğrudan etki eden Eren'in özellikle geçen hafta Çaykur Rizespor'a attığı şık röveşata golü, futbolseverlerin büyük beğenisini kazandı.


- Beşiktaş'a geçen sezon 2 gol attı


Derbi karşılaşmasında Galatasaray'ın en büyük gol silahı konumunda olan Eren Derdiyok, geçen sezon Kasımpaşa formasıyla Beşiktaş'a 2 gol atmıştı.

Eren Derdiyok, geride kalan sezonun 10. haftasında Kasımpaşa ile Beşiktaş'ın 3-3 berabere kaldığı müsabakada siyah-beyazlı kaleye 2 gol göndermişti.

Yorumlar