Galatasaray'ın beşinci sıra inadı

- Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda 12 maç aradan sonra Akhisar Belediyespor'u mağlup eden Galatasaray, beşincilik iddiasını son haftaya taşıdı - Akhisar Belediyespor karşısında 2 golünü de penaltıdan bulan Galatasaray'da Selçuk İnan 10. golüne imza attı

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'ın beşinci sıra inadı


MANİSA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray, deplasmanda 12 maç sonra kazanırken, ligde beşincilik için iddiasını sürdürdü.

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki müsabakanın ilk yarısında pek etkili olamayan sarı-kırmızılı ekip, uzatma bölümünde Selçuk İnan'la penaltıdan bulduğu golle soyunma odasına 1-0 önde girdi. İkinci devrede Selçuk İnan'la bir penaltı golü daha bulan Galatasaray, Douglao'nun golüne rağmen karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 48'e yükselten Galatasaray, Akhisar Belediyespor'u geçerek 6. sıraya yükseldi. Sarı-kırmızılı ekip 5. durumdaki Osmanlıspor'la puan farkını bire indirdi.

Akhisar Belediyespor ise aldığı mağlubiyetle Galatasaray ve Kasımpaşa'ya geçilerek 6.'lıktan 8.'liğe geriledi.


- Deplasmanda 12 maç sonra kazandı


Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir karşısında 2-0'lık sonuçla alan Galatasaray, daha sonra oynadığı 12 dış saha maçında 5 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Sarı-kırmızılı ekip bu süreçte Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdmanyurdu (1-2), Gaziantepspor (0-2), Gençlerbirliği (1-1), Eskişehirspor (3-4), Antalyaspor (4-2) ve Bursaspor'a (1-1) üstünlük sağlayamadı.

Galatasaray bu sezon 17 deplasman maçında 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Dış sahada sadece 18 puan toplayan sarı-kırmızılı ekip 29 gol atıp kalesinde 31 gol gördü.


- Akhisar Belediyespor'a karşı yine kaybetmedi


Bu sezon Akhisar Belediyespor ile 6. karşılaşmaya çıkan Galatasaray, bu müsabakalarda 4 galibiyet 2 beraberlik aldı.

Sezonun ilk yarısındaki mücadeleyi 3-2 kazanan sarı-kırmızılı ekip, Türkiye Kupası gruplarında yaptığı ilk maçı 2-1 kazanırken,, ikinci müsabakadan 1-1 eşitlikle ayrıldı.

Son 16 Turu'nda da Akhisar Belediyespor'la karşılaşan sarı-kırmızılılar, ilk karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı, ikinci maç ise 1-1 beraberlikle sonuçlandı.


- Selçuk İnan'ın 10. golü


Bu sezon 27. lig maçında 10. golüne ulaşan Selçuk İnan, ligde Oğuzhan Özyakup'u geçerek ligde en fazla gol bulan orta saha oyuncusu konumuna yükseldi.

Karşılaşmaların ilk yarılarında 4 gol bulan Selçuk İnan, ikinci 45 dakikalarda 6 gol üretti. Selçuk İnan, attığı 10 golün 7'si iç saha maçlarında üçünü ise deplasmanda buldu.

Takımın en golcü isminin 12 golü bulunan Podolski olduğu sarı-kırmızı ekipte Selçuk İnan, bu sezonun ilk yarısında 9 gole ulaşan Burak Yılmaz'ı gol sayısında geçmeyi başardı.


- Penaltıdan 9 gol


Bu sezon kazandığı 9 penaltı vuruşunun hepsini gole çeviren sarı-kırmızılı ekipte, beyaz noktadan gol bulan isimler Selçuk İnan (6) ve Burak Yılmaz (3) oldular. Ligde en fazla penaltı golü bulan ekip konumundaki Galatasaray'ı altışar penaltı golüyle Fenerbahçe, Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor bulunuyor.

- Akhisar Belediyespor, Galatasaray'a karşı kötü gidişini sürdürdü

Süper Lig'deki 4. sezonunda Galatasaray'a 8. kez rakip olan Akhisar Belediyespor, bu maçlardaki kötü sonuçlarını sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekibe karşı sadece 1 galibiyeti bulunan Ege temsilcisi diğer 7 maçı da kaybetti.


Yorumlar