Galatasaray'dan Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Ülker kararına sert tepki

Beko Basketbol Ligi play off final serisi 5. maçında yaşanan olaylar nedeniyle Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Ülker'e para cezası vermesine Galatasaray Kulübü'nde tepki geldi.Galatasaray'dan Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Ülker'in saha kapama yerine...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'dan Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Ülker kararına sert tepki

Beko Basketbol Ligi play off final serisi 5. maçında yaşanan olaylar nedeniyle Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Ülker'e para cezası vermesine Galatasaray Kulübü'nde tepki geldi.

Galatasaray'dan Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe Ülker'in saha kapama yerine para cezası kararına ilk tepki sarı kırmızılı kulübün Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol'dan geldi.

Kararın Galatasaray'da infiale yolaçtığı belirtilirken, Fenerbahçe Ülker ile deplasmanda oynayacakları final serisinin son maçı öncesi sarı lacivertlilere saha kapatma cezası verilmemesine de sert tepki gösterdi.

Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) ve 7. maçı da yönetecek olan hakem Recep Ankaralı'ya çok sert çıktı.

'RECEP ANKARALI GİBİ ŞAİBELİ BİR HAKEMİN GÖREVLENDİRİLMESİ FESATLIK'

"Fenerbahçe'ye ceza vermeye güçleri yetmedi" diyerek TBF'yi suçlayan Demirkol, bu kararlarla iki kulüp arasında düşmanlık tohumları ekildiğini savundu. Demirkol, Ülker Arena'da oynanan ve Fenerbahçe'nin son anda kazandığı serinin 2. maçını yöneten Recep Ankaralı'nın, 7. maça da atanmış olmasına da tepki gösterdi. Ankaralı'nın şaibeli bir hakem olduğunu söyleyen Necati Demirkol, "Daha önce resmen serinin 2. maçında karşılasmayı katleden Recep Ankaralı gibi şaibeli bir hakemi baş hakem olarak tayin ederek nifaklarına, fitne fesatlarına devam etmektedirler." dedi.

İşte Galatasaray

Taraftarlarından yoksun bir maç oynamalarına ve her türlü entrikaya rağmen sağduyulu davranarak bu haksız karara uyduklarını da belirten yönetici Necati Demirkol, yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"Fakat burada eyyam yaparak rakibimize aynı cezayı uygulamaya güçleri yetmemiştir. Her iki taraf da kimsenin haksızlığa uğramadığı adaletli bir maç ve seyir istemektedirler. Hak, hakem; bunlar Allah'ın isimleri. Salona hakim olacak, herkese eşit davranacak, eyyam yapmayacak ve önce kendi onuru için doğru kararları verecek, daha sonra tüm basketbolseverlerin ve salonda ter döken oyuncuların da takdirini kazanması gerekirken; kraldan çok kralcı federasyon, yine eyyam yaparak hem cezalarla ilgili sporseverlerin beklentilerine cevap verememiş, camiaların arasına nifak sokma alışkanlığına devam etmiştir.

Daha önce resmen serinin 2. maçında karşılasmayı katleden Recep Ankaralı gibi şaibeli bir hakemi baş hakem olarak tayin ederek nifaklarına, fitne fesatlarına devam etmektedirler. Yöneticiler ve hakemler şahsiyetli, haysiyetli davranırsa, hiçbir kulübü kayırmazsa kimsenin itirazı olmaz. Unutulmasın ki bir idarecinin adil yönetimi 60 yıllık ibadete bedeldir."

Necati Demirkol, "Maça çıkıp çıkmamak konusu başkanımız ve yönetimin alacağı bir karardır, buna uyacağız." derken, "Bütün basketbolseverler şunu çok iyi gözlemlediler ki; 4-2 lehimize olması gerekiyordu." ifadelerini kullandı ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Galibiyetimizi 2. maçta federasyonun destekleriyle Recep Ankaralı çalmıştır. Hakem atamaları için söylenecek fazla bir şey yok. Her iki camiaya da aslında kötülük yapıyorlar. Bunlar Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz insanlar."

CİHAN

Yorumlar