Galatasaray'da Cesare Prandelli imzayı attı ve hedeflerini açıkladı

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, sarı kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal ile birlikte Türk Telekom Arena'da basın mensuplarının karşısına geçti. Sarı kırmızılı kulüple iki yıllık sözleşme imzalayan İtalyan...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'da Cesare Prandelli imzayı attı ve hedeflerini açıkladı

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, sarı kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal ile birlikte Türk Telekom Arena'da basın mensuplarının karşısına geçti.

Sarı kırmızılı kulüple iki yıllık sözleşme imzalayan İtalyan teknik adam, hedeflerinin sezon sonunda 4. yıldızı takmak ve Şampiyonlar Ligi'nde de daha başarılı olmak istediklerini söyledi.

Basın toplantısında ilk olarak sarı kırmızılı kulübün başkanı Ünal Aysal, gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aysal, "Bugün Galatasaray, yeni bir sezonu yeni hocası ve yeni teknik ekibiyle açıyor. Dünya turu bir adımla başlar, biz de adımımızı atmak ve yeni bir sezonun yeni ufuklara açılışı, yeni ümitlerin ilk adımı olarak bu imza merasimini gerçekleştiriyoruz." diyerek, şunları söyledi:

"Galatasaray 100 seneyi aşkın tarihi, başarıya doymayan hedefleriyle her zaman kendisini büyüten bir kulüptür. Galatasaray, Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğu gibi, batının da Türkiye'ye açılan penceresidir."

Başkan Aysal, anlaşmalarının temelinde sadece takılacak 4. yıldız olmadığını da belirterek, "Hocamızla geçtiğimiz günlerde, oturup ufuklarımızı nasıl geliştireceğimize dair konuşma imkanı bulduk. Bugünkü anlaşmamızın temelinde, 4. yıldızın, 1 şampiyonluk daha kazanmanın ötesinde geniş bir vizyon ve çok daha geniş bir hedef mevcuttur. Bizi bugün biraraya getiren bu hedefler, bu vizyon ve bu büyük projedir. Bu vesileyle hocamıza, yeni teknik ekibe başarılar diliyor, hoşgeldin diyorum." ifadelerini kullandı.

PRANDELLI: GALATASARAY'A VE AYSAL'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Aysal'dan sonra konuşmaya başlayan İtalyan teknik adam Cesare Prandelli, "Öncelikle teşekkür ediyorum Galatasaray'a ve Ünal Aysal'a. Kendisiyle bir sinerji yakaladık. Ünal Aysal insanın gözünün içine bakan ve çok karizmatik bir bey. Başkanla konuşmayı seviyorum, çok hoşuma gidiyor." diyerek, şunları söyledi:

"Kulübün tarihçesi çok büyük. Burada önemli olan başkanın dediği gibi önümüzdeki gelecek, önümüzdeki proje. Bahsettiğim proje öyle bir proje ki, sadece güzel futbol oynayan değil, hedefe ulaşacak bir Galatasaray kurmak istiyoruz. Tesisler gayet iyi durumda, orada işini çok iyi bilen insanlar var. Bir takım kurma fikri için taraftarı, yöneticisi, teknik ekibi, oyuncusuyla aynı yere odaklanması gerek. Takım liderinin de bu takım haline gelmesi lazım. Çok kuvvetli sporcularımız var ama önemli olan ilk günden bu oyuncuları biraraya getirerek kuvvetli bir takım oyunu oynamak. Başkanla konuşurken, gözümün içine baktı ve dedi ki; 'Ben 4. yıldızı istiyorum.' Bu cümlenin böyle söylenmesi dahi adanmışlığın, isteği göstermenin önemli bir şeklidir."

'Mancini'den görüş aldınız mı?' ve 'Türkiye'deki yabancı kuralı sorun olacak mı?' sorusuna cevap veren Prandelli, "Roberto Mancini'den Galatasaray ile ilgili duyduğum ilk şey, İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğu ve aşık olduğu, Galatasaray'ın da ne kadar başarılı ve kapasiteli çalışanlarının olduğunu belirtti. Kurallarla ilgili bir sıkıntımız olmaz. Bir kural varsa ona uyulur." açıklamasını yaptı.

'Mancini, kadrodan ve hazırlık süresinin kısa olduğuna dair bir yakınma olmuştu. Sizin şanslı bir insan olduğunuzu söyledi, yaz hazırlık kampı olduğu için. Sizin bu konudaki düşünceniz, hedefiniz nedir?' sorusuna ise Prandelli, "Takımla sezon başından çalışmaya başlarsan, oyuncuları geliştirmek için daha fazla şans ve zaman yakalarsın. Roberto, İstanbul'a geldiği zaman vakti kısaydı. 8. aldığı takımı, 2. yaptı. Asıl bizim hedefimiz düşüncemiz, önümüzdeki dönemde kazanacak bir takım oluşturmaktır." diyerek cevap verdi.

4 KİŞİLİK SAVUNMA, 3 KİŞİLİK ORTA SAHA

Bir basın mensubunun, 'Başarıya ulaşmak için Galatasaray'da belli bir şablon belirledi mi?, Başarıya ulaşmak için transfer talebi olacak mı?' sorusuna ise Prandelli, "En başında sistemle ilgili konuşacak olursak, 4 kişilik savunma ve 3 kişilik orta saha düşünüyorum. İleri hat değişebilir. Bununla ilgili analizlerimizi yapıyoruz. Biz bu konuda karar verdiğimizde sonucu sahada göreceksiniz." sözleriyle cevap verdi.

SÜRECEK...

CİHAN

Yorumlar