Galatasaray'da 'Aysal' operasyonu

Galatasaray Yönetimi'nin Hamdi Yasaman olayına el koyması 'Aysal operasyonu' şeklinde yorumlandı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'da 'Aysal' operasyonu

Sarı-kırmızılılarda, yabancı kuralıyla ilgili Tahkim Kurulu’na başvuran ve bardağı taşıran Sportif AŞ Başkanı Hamdi Yasaman’ın Ünal Aysal ile aşırı yakın olması ve eski başkanın avukatlığını yapması, İdare içindekileri keyifsiz etti.

Galatasaray’da Sportif AŞ Başkanı ve derneğin 2. Başkanı Hamdi Yasaman’ı istifanın eşiğine getiren krizin perde arkasına ulaşıldı.

Buna kıyasla Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı futbolculara yönelik düzenlemesine kimseye sormadan itiraz eden ve Tahkim Kurulu’na başvuran Yasaman’ın bu hareketi bardağı taşırdı. Yasaman’ın, Galatasaray ile Türkiye Futbol Federasyonu’nu karşı karşıya getirebilecek bu hamlesine önceki gün katı reaksiyon işaret eden Başkan Duygun Yarsuvat’ın bu çıkışı ve Hamdi Yasaman ile karşı karşıya gelmesi, “Aysal Operasyonu” şekilde lanse edildi. Çünkü Yarsuvat’ın, eski başkan Ünal Aysal ile arasının aşırı iyi olması ve onun avukatlığını da yapması İdare içindeki bir takım adları yoğun şekilde keyifsiz etti.

MADDE MADDE SEBEPLER

Hamdi Yasaman’ı son noktaya getiren vakalar şöyle:

1 * Maçlardan sonra galip gelinmesine karşın futbol ekibi hakkında yaptığı eleştiriler... Bu durum, tüm mesaisini futbola harcayan Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak ile Sportif AŞ yöneticisi Ali Dürüst’ü keyifsiz ediyordu.

2 * Yasaman’ın ati ay yapılacak mali umumi kurul öncesi Aysal’ı kurtarmak için bir duruş sergilemesi... İki ayrı ibraya şiddetle karşı çıkan Yasaman, Aysal’a yakın olduğundan bunu engellemek için elinden geleni yaptı.

3 * Ergin Ataman’ın tokat olayında Hamdi Yasaman’ın gene coachu katı bir biçimde eleştirmesi... Yasaman, Ergin Ataman’a ceza verilmemesi yüzünden istifa eden yönetici Can Topsakal’dan yana davranış koydu.

Duygun Yarsuvat ile müşterek yola çıkan ve onun benzeri yasa profesörü bulunan Hamdi Yasaman’ın Ünal Aysal’a yakın bulunduğu söylentileri iki başkanın arasını açtı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar