Galatasaray'a Kayserispor engeli

- Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, bu sezon ilk kez puan kaybı yaşadı - Galatasaray'da ilk resmi maçına çıkan yeni transfer De Jong, geçirdiği sakatlık nedeniyle karşılaşmayı tamamlayamadı

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'a Kayserispor engeli


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, bu sezon ilk kez puan kaybetti.

Süper Lig'in ilk iki haftasında Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor'u yenen sarı-kırmızılı takım, üçüncü hafta maçında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Kayserispor ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve 12. dakikada Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, 40 dakikada Welliton'un golüne engel olamadı ve üstünlüğünü kaybetti.

Müsabakanın ikinci yarısında yaptığı hamlelerde skoru lehine çevirmeyi başaramayan sarı-kırmızılı ekip, sahadan 1-1 berabere ayrıldı ve bu sezon ilk kez puan kaybı yaşadı.

Galatasaray, bu sonuçla ligde puanını 7'ye, Kayserispor ise 2'ye çıkardı.


- De Jong ilk maçına çıktı, sakatlandı


Galatasaray'da ilk resmi maçına çıkan yeni transfer Nigel De Jong, geçirdiği sakatlık nedeniyle karşılaşmayı tamamlayamadı.

Transferin son gününde ABD'nin Los Angeles Galaxy takımından transfer edilen De Jong, Kayserispor karşılaşmasının 46. dakikasında Selçuk İnan'ın yerine oyuna dahil oldu.

Hollandalı futbolcu, yaşadığı sakatlık nedeniyle 90. dakikada yerini Hamit Altıntop'a bıraktı.


- Yasin Öztekin'in ikinci golü


Karşılaşmada Galatasaray'ın golünü atan Yasin Öztekin, bu sezon ikinci kez meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Yasin Öztekin, sarı-kırmızılı takımın, geçen hafta Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 3-1 yendiği maçta da bir gol kaydetmişti.


- Kayserispor yine kazanamadı


Galatasaray'a karşı sahasında tek lig galibiyeti bulanan Kayserispor, uzun bir süredir evinde yenemediği rakibi karşısında yine kazanamadı.

Rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda, 21 Nisan 1974 tarihinde yapılan maçı 2-0 kazanarak elde eden Kayserispor, daha sonra Galatasaray ile evinde oynadığı 20 müsabakadan 8'ini yitirdi, 12'sinde berabere kaldı.

İki takım arasında oynanan 41 lig maçında ise Galatasaray 25, Kayserispor ise sadece 2 galibiyet aldı, 14 maç da berabere sonuçlandı.

Yorumlar