"Galatasaray'a büyük hedeflerle geldim"

- Galatasaray'ın yeni transferi Emrah Başsan: -"Hedefi olmayan bir oyuncunun burada olacağını düşünmüyorum" -"Özelliklerimi Emre Belözoğlu'na benzetirlerdi"

Google Haberlere Abone ol
"Galatasaray'a büyük hedeflerle geldim"


GWATT (AA) - Galatasaray'ın yeni transferlerinden Emrah Başsan, sarı-kırmızılı takıma büyük hedeflerle geldiğini söyledi.

Galatasaray'ın yeni sezon hazırlıkları kapsamında İsviçre'nin Gwatt bölgesinde kamp yaptığı otelde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Emrah, yeni takımında başarılı olmak için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Emrah, transfer sürecinde birkaç takımdan teklif aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Galatasaray gibi büyük bir camianın benimle ilgilenmesi buraya gelmemde çok büyük etken oldu. Hocamızın da beni çok istediğini biliyordum. Dün de Galatasaray ile ilk maçıma çıktım. Çok heyecanlıydım. Buraya büyük hedefler ve umutlarla geldim. Hedefi olmayan bir oyuncunun da burada olacağını düşünmüyorum. Dünkü maçta heyecanlı olmamın nedeni Galatasaray formasını ilk defa sırtımda taşımamdı. Galatasaray formasını giydiğim sürece bu heyecan olacaktır."

Güzel bir ortamda yeni sezona hazırlandıklarını anlatan Emrah Başsan, "Burada çok güzel bir aile ortamı var. Teknik direktörümüz de çok güzel çalıştığımızı ve güzel bir kamp ortamı olduğunu söylemişti. Bu süreçte bütün futbolcular iyi çalışıyor. Sezon içinde sıkıntı çekmemek için burada eksikliklerimizi gidermeliyiz. Lige de çok iyi başlamak istiyoruz. Umarım burada eksikliklerimizi giderir ve sezonun başlamasıyla birlikte hedeflerimize ilerleriz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Özelliklerimi Emre Belözoğlu'na benzetirlerdi"


Emrah Başsan, futbolcu olarak özelliklerinin daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'de forma giyen ve şu anda Medipol Başakşehir'de kariyerini sürdüren Emre Belözoğlu'na benzetildiğini söyledi.

Antalyaspor'da iki sezon forvet arkasında görev yaptığını anlatan Emrah, şunları kaydetti:

"Selçuk (İnan) ağabeyi çok seviyorum. Sneijder bizim büyük bir yıldızımız, onu izlemekten keyif alırdım. Emre Belözoğlu'nu da çok severim. Çok iyi bir oyuncu. Benim özelliklerimi ona çok benzetirlerdi. Benim yeteneklerim benzetildiği için onları örnek alırdım. Selçuk ve Sneijder ile oynamak çok büyük bir zevk. İnşallah onlarla nice şampiyonluklar yaşar ve kupalar alırız."

Emrah, başka bir takıma kiralık gönderileceğine dair haberlerin kendisini rahatsız edip etmediğine yönelik bir soru üzerine, "Beni rahatsız eden bir durum yok. Büyük takım oyuncusu her zaman rekabete hazırdır. Buraya da rekabet için geldik. Şu ana kadar kiralık gitmem gibi bir durum söz konusu olmadı." ifadelerini kullandı.

Emrah Başsan, ileride Avrupa'da oynamak gibi bir hedefinin de olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Buraya gelirken 'sadece Galatasaray'da oynayacağız' diye gelmiyoruz. Benim için bu böyle. Burayı bir basamak olarak da kullanabiliriz. Avrupa neden olmasın? Oynadığım mevkilerde iyi oyuncular var. Ancak benden de beklentiler var. Beklentileri en iyi şekilde karşılamak gerekiyor. Rekabet içine gireceğiz ama sonuçta kararı hoca verecek. Biz elimizden gelenin fazlasını yaparız. Çalıştığımız sürece kim iyiyse hocanın da onu değerlendireceğini düşünüyorum."

Emrah, sarı-kırmızılı takımda 17 numaralı formayı giyeceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar