Galatasaray yenilince Fenerbahçe berabere de kalsa şampiyon

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde alınacak 1 puan da takımın büyük ölçüde şampiyonluğa uzanmasını sağlayacak.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray yenilince Fenerbahçe berabere de kalsa şampiyon

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde alınacak 1 puan da takımın büyük ölçüde şampiyonluğa uzanmasını sağlayacak.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak derbi öncesi puan ve şampiyonluk hesapları da yapılmaya devam ediliyor. Süper Lig'in bitimine 5 hafta kala Fenerbahçe 66 puanla lider, Beşiktaş ise 54 puanla onu takip ediyor.

İki takım arasında bu akşam oynanacak maçta Fenerbahçe'nin sahadan galibiyetle ayrılması durumunda matematiksel olarak şampiyonulğunu ilan edecek. Karşılaşmanın berabere bitmesi durumunda da Fenerbahçe geride kalan tüm maçlarını da kaybetse bile genel averajla (+16) Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan edecek. İki takım Kadıköy'de oynanan maçta 3-3 berabere kalmıştı.

FENERBAHÇE'YE BERABERLİK DE YETİYOR

Futbol talimatnamesinde yer alan maddeye göre Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında elde edebileceği 1 puan da takımı matematiksel olarak olmasa da büyük oranda şampiyonluğa uzanmasını sağlayacak.

Ligin ilk yarısında oynanan karşılaşma 3-3 berabere sona ererken, Fenerbahçe'nin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda alacağı 'her türlü' beraberlik iki takım arasındaki ikili averajı eşitleyecek.

Statü gereği lig sonunda puanların eşit olması durumunda ikili averaja bakılırken, bu averajda puan eşitliği varsa deplasman golüne bakılmıyor.

Fenerbahçe'nin kalan 4 haftada oynayacağı maçları 3 - 4 sıfırlı kaybetmesi, Beşiktaş'ın ise kalan 4 maçını farklı skorlarla kazanması durumunda lig sonunda puanlar eşitlenecek ve genel averaj şampiyonluğu belirleyecek.

Fenerbahçe'nin bugün itibariyle attığı 66 gole karşılık kalesinde gördüğü gol sayısı 29, Bu nedenle de genel averajda Beşiktaş'a karşı +16 averaj üstünlüğü bulunuyor.

Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısında alacağı galibiyet ise ligin bitimine 4 hafta kala hesaplara bakılmaksızın takımı Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonu şampiyonluğuna taşıyacak.
CİHAN

Yorumlar