Galatasaray, sezona seyircisiz başlayacak

- PFDK, Beşiktaş ile oynanan Turkcell Süper Kupa maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Galatasaray'a 1 maç sahasında seyircisiz oynama cezası verdi - Kurul, Galatasaray'ı 215 bin, Beşiktaş'ı ise 205 bin lira para cezasına çarptırdı

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray, sezona seyircisiz başlayacak


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray'a bir maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, Beşiktaş ile Konya'da oynadığı Turkcell Süper Kupa maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Galatasaray'a bir maç seyircisiz oynama cezası verildiği kaydedildi.

Bu ceza sonrası sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'in ilk haftasında 22 Ağustos Pazartesi günü Kardemir Karabükspor'u konuk edeceği maçta taraftar desteğinden yoksun olacak.

PFDK, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 100 bin, çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle 100 bin ve tribünlerde merdiven boşluklarının bırakılmaması nedeniyle de 15 bin olmak üzere, Galatasaray'a toplam 215 bin lira para cezası uyguladı.

Kurul ayrıca, organizasyonda Galatasaray'ın rakibi olan Beşiktaş'ı ise taraftarlarının yol açtığı saha olayları nedeniyle 90 bin, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 100 bin, merdiven boşlukları bulunmaması gerekçesiyle de 15 bin olmak üzere toplam 205 bin lira para cezasına çarptırdı.


- Amed Sportif Faaliyetler oyuncusuna 6 maç men


PFDK, Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Amed Sportif Faaliyetler'in oyuncusu Abdullah Çetin'e, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 6 maç men ve 13 bin lira para cezası verdi.

Kurul, Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası hakem soyunma odası koridorundaki eylemlerinden dolayı 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti alan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Vekili İbrahim Usta'nın cezasında indirime gitti. Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan değişiklik uyarınca Usta'nın yaptığı itiraz sonrası, cezasının 9 aya indirildiği ilan edildi.

Öte yandan, TFF Sağlık Kurulu Üyesi Gökhan Malkoç'a, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle 45 gün, gözlemci Ümit Ünal'a ise sosyal medya hesabında yer alan paylaşımları nedeniyle 3 ay hak mahrumiyeti cezaları uygulandığı paylaşıldı.

Yorumlar