Galatasaray Odeabank'ta 3 kupayı da Fenerbahçe'den almanın sevinci yaşanıyor

Galatasaray'ın kuruluşunun 100. yılında Kadınlar Ligi'nden ikinci lige düşen ve tarihinin en başarısız dönemini yaşayan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı 2013-2014 sezonunda tüm kupaları topladı. Tarihinin en başarılı sezonlarından birini...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Odeabank'ta 3 kupayı da Fenerbahçe'den almanın sevinci yaşanıyor

Galatasaray'ın kuruluşunun 100. yılında Kadınlar Ligi'nden ikinci lige düşen ve tarihinin en başarısız dönemini yaşayan Galatasaray Bayan Basketbol Takımı 2013-2014 sezonunda tüm kupaları topladı.

Tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşayan Galatasaray, ulusal ve uluslararası alanda mücadele ettiği 3 şampiyonluk yarışında 3 kupayı da almanın sevincini yaşarken, hepsinde de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak mutlu sona ulaşmanın hazzını yaşıyor.

Bu sezonki ilk kupasını Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 76-70 yenerek elde eden sarı-kırmızılılar, ardından kadın basketbolunun Avrupa'daki bir numaralı organizasyonu FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin final maçında yine Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde Fenerbahçe'yi 69-58 mağlup ederek kupanın sahibi oldu ve Türk basketbol tarihinde bir ilke imza attı.

Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe'ye TKBL play-off final serisinde de şans tanımadı ve 5 maç sonunda 3 galibiyete ulaşarak, lig şampiyonluğuna uzanmayı başardı.

Galatasaray Odeabank, sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını ise 63-53 rakibine kaybetmişti.

İki takım, 2013 - 2014 sezonunda 4 farklı kulvarda 11. kez karşı karşıya geldi. Galatasaray Odeabank, final serisinin 5. maçında bu sezonki 6. galibiyetini alırken, Fenerbahçe ise 5 galibiyette kaldı.

14 YILLIK HASRET SON BULDU

Bu arada sarı kırmızılı kulübün kuruluşunun 100. yılı olan 2004-2005 sezonunda hem de basketboldan gelen bir başkan olarak bilinen merhum Özhan Canaydın'ın döneminde küme düşen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı bu sezon tüm rekorları da altüst etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off final serisinde Fenerbahçe'yi 3-2'lik skorla geride bırakan Galatasaray Odeabank, 14 sezonluk şampiyonluk hasretine de son verdi.

Bu sezon öncesi Odeabank ile sponsorluk anlaşması imzalayan ve 'Galatasaray Odeabank' ismiyle mücadele eden sarı-kırmızılılar, ligde en son 1999-2000 sezonunda şampiyonluğa ulaşmıştı.

ŞAMPİYONLUK SAYISINDA DA FENERBAHÇE'Yİ GERİDE BIRAKTI

Galatasaray Odeabank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonunu zirvede tamamlayarak, şampiyonluk sayısında Fenerbahçe'yi geride bıraktı. Sezona 11'er şampiyonlukla Fenerbahçe ile eşit olarak başlayan sarı-kırmızılılar, 12. lig kupasını müzesine götürdü.

Bir dönem kadın basketbolunda şampiyonluklara adeta ambargo koyan Galatasaray, üst üste 9 kez lig şampiyonluğunu kazandı. Son şampiyonluğunun üzerine 14. sezonuna giren sarı kırmızılı ekip yeniden ligin zirvesinde yer aldı. Galatasaray, son 8 sezondur şampiyon olan Fenerbahçe'nin, üst üste 9 kez şampiyonluk yaşama rekorunu egale etmesine de izin vermemiş oldu.

2013-2014 SEZONUNDAKİ 11 MAÇIN 6'SINI GALATASARAY KAZANDI

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe arasında 2013 - 2014 sezonunda 4 farklı kulvarda yapılan 11 maçın 6'sını Galatasaray Odeabank kazandı. Fenerbahçe ise 5 maçta rakibine üstünlük sağladı.

Fenerbahçe'nin 2012-2013 sezonunun Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Galatasaray Odeabank'ı 63-53 yenerek başladığı 11 maçlık seride bir maç fazlasıyla sarı kırmızılılar önde.

İki ekibin kozlarını paylaştığı Türkiye Kupası final maçını ise Galatasaray Odeabank 76-70 galip tamamlayarak, kupayı müzesine götürürken galibiyet sayısını da 1-1'le eşitledi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi normal sezon müsabakalarında, ilk maçta Fenerbahçe 79-67, ikinci maçta ise Galatasaray Odeabank 78-75 galip gelirken galibiyet sayısında da 2-2'lik eşitlik vardı.

Bir ilkin yaşandığı, Kayseri KASKİ, Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank'la birlikte 3 Türk takımının aynı grupta mücadele ettiği FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final organizasyonda gruptaki maçı Fenerbahçe 68-66, final maçını ve kupayı ise 69-58'lik skorla Galatasaray Odeabank kazandı. Bu sonuçla galibiyet sayısında 3-3'lük eşitlik ortaya çıktı.

FİNAL SERİSİ 2-0'DAN 2-2'YE GELDİ

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisindeki ilk iki maça Galatasaray Odeabank ev sahipliği yaptı ve seride skoru 2-0'a getirdi. Sarı kırmızılı ekip genelde de galibiyte sayısında 5-3 öne geçti.

Final serisinde ev sahipliği şansını iyi kullanan Fenerbahçe, iki maçı da kazanarak galibiyet sayısı 5-5'e final serisini de 2-2'ye getirdi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan final serisinin 5. ve son maçını ise Galatasaray Odeabank, 73-54 kazanarak 3-2 öne geçti. Bu sonuçla hem şampiyonluğu kazandı hem de galibiyet serisinde 6-5 öne geçti.

KUTLAMALAR GÜNÜN İLK IŞIKLARINA KADAR SÜRDÜ

Şimdi ise şampiyonluğun sevincini yaşayan sarı kırmızılı oyuncular bu mutluluklarını gece geç saatlere kadar yaptıkları kutlamalarla sürdürdüler. Maçla ilgili açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı teknik heyet, oyuncu ve idareciler, yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, başarıdan dolayı oyuncularını kutlayarak, "Lig şampiyonluğunu kazandığımız için gerçekten çok mutluyuz. Mükemmel bir sezon geçirdik. Bu şampiyonluk bütün camiamıza hayırlı olsun. Buraya gelip bizi destekleyen herkesin ayağına, yüreğine sağlık." dedi.

Sarı-kırmızılı takımın menajeri Müge Erdem de yaşadıkları mutluluktan dolayı söyleyecek söz bulamadığını belirterek, "Herkesin eline sağlık. Salonda muhteşem bir taraftar desteği vardı. Takımımız tüm bireyleriyle bu başarıyı hak etti. Gerçekten çok çalıştık, çok istedik ve hedefimize ulaştık. Bu sezon Galatasaray kulüp tarihine altın harflerle geçti. 3 büyük kupa kazandık ve üçünü de en büyük rakibimiz Fenerbahçe'den aldık. Bu da ayrı bir sevinç kaynağı." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Odebank oyuncularından Şebnem Kimyacıoğlu ise "Uzun senelerdir kazanmak istediğimiz kupayı, bu sene kaldırdık. Böyle bir taraftar önünde bunu gerçekleştirdiğimiz için o kadar mutluyuz ki. İnanılmaz bir duygu." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Odeabank'ın kazandığı zaferlerde büyük pay sahibi olana Kelsey Bone de yaptığı açıklamada, "Gerçekten bir tarih yazdık ve çok mutluyum. Bu sezonu 3 kupayla tamamladık. Sezona başlarken de hedefimiz buydu ve gerçekleştirdik. Gerçekten çok ağır çalıştık. Son iki maçta kaybettik ama burada kazanacağımızı biliyorduk. Ayrıca, bir basketbol maçında böyle bir taraftarı hiç görmemiştim. Bu benim hayatımda bir ilk oldu ve çok özeldi." dedi.

"GALATASARAY ADINA ÇOK GÜZEL SENELER BİZİ BEKLİYOR"

Yönetim Kurulu üyeleri de hem maçla ilgili hem kazanılan zaferle ilgili ilginç açıklamalarda bulundular. Sarı kırmızılı kulübün ikinci başkanı Özkan Olcay, "Galatasaraylılar olarak büyük bir mutluluk duyuyoruz. Böyle bir şampiyonluğa çok ihtiyacımız vardı. Kızlarımızı yürekten kutluyoruz." dedi.

Yönetim kurulu üyelerinden Necati Demirkol da basketbolda bu sezon altın çağlarını yaşadıklarını söyleyerek, "Kızlarımız bu sene, önce Türkiye'ye gelebilecek en büyük kupayı, Avrupa şampiyonluğunu getirdiler. Onlardan burada da çok güzel bir final bekliyordum. Serinin dördüncü maçında da zaferi hak etmiştik ama oradaki saha şartları ve ambiyans nedeniyle olmadı. Olmamasında da bir hayır olduğunu söylemiştim. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Galatasaray adına çok güzel seneler bizi bekliyor." diye konuştu.

DOĞAN: FENERBAHÇE'Yİ YENEREK KUPA ALMAK DAHA BÜYÜK BİR MUTLULUK

Sarı-kırmızılı yöneticilerden Sedat Doğan ise başkan Ünal Aysal'la tüm kulvarlarda başarı hedefi koyduklarını aktararak, "Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Önce Avrupa başarısı geldi, sonra da lig şampiyonluğu. Ama Fenerbahçe'yi yenerek kazanmış olmak, bizi ayrıca daha büyük bir mutluluğa sevk etti." ifadelerini kullandı.

Şükrü Ergün de "Şampiyonluğu Fenerbahçe'ye karşı kazanmış olmak, ayrı bir zevk. Avrupa şampiyonluğunu da Fenerbahçe'ye karşı kazanmıştık. Mutluluktan konuşacak durumda değilim. Adeta bulutların üzerindeyim." dedi.

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ise Galatasaray Odeabank takımını şampiyonluğundan dolayı tebrik ederek, "Harika bir sezon geçirdiler. Fenerbahçe'yi de tebrik ediyorum. Birçok defa Avrupa'da, ligde, kupada karşılaştık. Sahada hep sportmence mücadeleler oldu. Bizim takımımız bu sene daha başarılıydı. Oyuncularımızı tebrik etmekten yorulduk." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar