Galatasaray Odeabank'ın Avrupa Ligi Sekizli Final'de rakipleri belli oldu

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 2. tur maçları tamamlanırken Sekizli Final'de yer alması kesinleşen temsilcilerimiz Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve Kayseri KASKİ'nin rakipleri de belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Odeabank'ın Avrupa Ligi Sekizli Final'de rakipleri belli oldu

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi 2. tur maçları tamamlanırken Sekizli Final'de yer alması kesinleşen temsilcilerimiz Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank ve Kayseri KASKİ'nin rakipleri de belli oldu. 3 temsilcimiz de aynı grupta mücadele edecek.

Tamamlanan 2. tur maçları sonunda Galatasaray Odeabank, rakibi Perfumerias Avenida'yı iki maç sonunda 2–0'la geçerek adını gruplara yazdırmanın sevincini yaşıyor. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Odeabank'ın Avrupa Ligi Sekizli Final'de yer alacağı grup ve rakipler kesinleştiği belirtildi.

Sarı-kırmızılı ekibin 2. tur sonunda sekizli finale kalan takımlar arasında statü gereği 1. tur derecesine göre yapılan sıralamada beşinci olduğundan A Grubu'na yerleşti ve birinci sıradaki Fenerbahçe, dördüncü sıradaki Rusya'dan Sparta&K Vidnoje ve sekizinci sıradaki Kayseri KASKİ takımlarıyla eşleşti.

Kadınlar Avrupa Ligi 2014 Sekizli Final, 7-13 Nisan tarihleri arasında UMMC Ekaterinburg ev sahipliğinde Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde düzenlenecek. Karşılaşmalar UMMC'nin de maçlarını oynadığı 5000 koltuk kapasiteli DIVS Sport Hall'da gerçekleşecek.

2. TUR EŞLEŞMELERİ

Oynanan son maçlarda alınan sonuçların ardından Sekizli Final’de yer alacak takımlar da belirlendi. Oynanan son maçlarda alınan sonuçlar ve Sekizli Final’de yer alacak takımlar şöyle:

Fenerbahçe - CCC Polkowice: 2–0
ZVVZ USK Prague - Rivas Ecopolis: 2–1
Sparta&K Vidnoje - UE Sopron: 2–0
Galatasaray Odeabank - Perfumerias Avenida: 2–0
Bourges Basket - Good Angels Kosice: 2–1
Nadezhda Orenburg - Wisla Can-Pack: 2–0
Kayseri KASKİ - Famila Schio: 2–1

Sekizli Final Öncesi 1. Tur Galibiyet Yüzdesine Göre Sıralama
1. Fenerbahçe
2. UMMC Ekaterinburg
3. ZVVZ USK Prague
4. Sparta&K Vidnoje
5. Galatasaray Odeabank
6. Bourges Basket
7. Nadezhda Orenburg
8. Kayseri KASKİ

Sekizli Final'in çeyrek final aşamasında takımlar 1. Turdaki sıralamalarına göre dörder takımdan A ve B olmak üzere iki gruba ayrılacak. A Grubu 1, 4, 5 ve 8. sıradaki takımlardan oluşurken B Grubu 2, 3, 6 ve 7. sırada yer alan takımlardan kurulacak. Gruplarda birer kez karşılaşacak olan takımlardan gruplarını ilk iki sırada bitirenler yarı finalde çapraz eşleşecek. Tek maç üzerinden gerçekleşecek bu aşamanın ardından finale kalan iki takım belli olacak.

A Grubu
1. Fenerbahçe
4. Sparta&K Vidnoje
5. Galatasaray Odeabank
8. Kayseri KASKİ

B Grubu
2. UMMC Ekaterinburg
3. ZVVZ USK Prague
6. Bourges Basket
7. Nadezhda Orenburg

GALATASARAY ODEABANK'IN MAÇ PROGRAMI

7 Nisan Pazartesi
Sparta&K Vidnoje-Galatasaray Odeabank

8 Nisan Salı
Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe

9 Nisan Çarşamba
Galatasaray Odeabank-Kayseri KASKİ

A Grubu'nda Fenerbahçe, Sparta&K Vidnoje ve Kayseri KASKİ ile karşılaşacak olan Galatasaray Odeabank'ın rakipleri ve gruplara kadar gösterdiği performans ise şöyle:

Fenerbahçe:
1. Turda B Grubu'nda yer alan Fenerbahçe 12 maçta 12 galibiyet alırken 2. Turda da Polkowice'yi 2-0 ile rahat geçmişti. Avrupa Ligi'ndeki yenilgisiz tek takım konumundaki sarı lacivertliler en çok sayı atan ve asist yapan ikinci takım olarak da göze çarpıyor. McCoughtry 14,1 sayı 6,0 ribaund ile takıma liderlik ederken Pondexter da 4,3 asist ortalamasıyla oynuyor. Yacobou, Bibrzycka, Matovic, Verameyenka, Hollingsworth'ün yanı sıra Birsel Vardarlı takıma ciddi katkı veren isimler arasında yer alıyor. Takımımız son olarak Fenerbahçe'yle Türkiye Kupası finalinde karşılaşmış ve rakibini mağlup ederek kupaya uzanmıştı.

Sparta&K Vidnoje
1. Turda Galatasaray ile birlikte aynı grupta yer alan Moskova temsilcisi 9 galibiyet 3 yenilgi almıştı. Takımımıza İstanbul'da 63-50 kaybeden ekip sahasında 73-59 ile kazanmıştı. Spartak 2. Tur'da Sopron'u 2-0 ile geçti. Avrupa Ligi'nin en çok ribaund alıp rakibine en az sayı imkanı tanıyan takımı olan Vidnoje'de Petrovic 14,5 sayı üretirken Vieru 9,1 ribaund çekiyor ve Baric 3,9 asist ile oynuyor. Belyakova ve Tikhonenko diğer önemli isimler.

Kayseri KASKİ
1. Turda A Grubu'nu 6 galibiyet 4 yenilgi ile bitiren Kayseri temsilcisi 2. Turda zorlu bir mücadelenin ardından Beretta Famila'yı 2-1 geçmişti. KASKİ'de Wright, Latoya Sanders, Little ve Martinez takımı sırtlıyor.

2013 ELW F8
Geçtiğimiz sezon 18-24 Mart tarihleri arasında Ekaterinburg'da yapılan turnuvayı ev sahibi UMMC finalde Fenerbahçe'yi mağlup ederek kazanmıştı. Takımımız grubunda oynadığı üç maçı da kaybederek turnuvaya veda etmişti. Galatasaray Good Angels Kosice'ye 65-71, CCC Polkowice'ye 51-58 ve UMMC Ekaterinburg'a 72-44 yenilmişti.

GALATASARAY'IN BU KUPADAKİ BAŞARILARI

Galatasaray, Avrupa Ligi'nde 1998-99 sezonunu üçüncü bitirmiş ve kadın basketbolunun Avrupa'daki en önemli organizasyonunda kulüp tarihinin en iyi derecesini elde etmişti.

B Grubu'nu 11 galibiyet ve 3 yenilgi ile ikinci sırada bitiren sarı-kırmızılı temsilcimiz play-offlarda eşleştiği KK Hemofram Vrsac'ı da 2-1 ile geçmeyi başarıp son dörde kalmıştı. Final Four ilk maçında SCP Ruzemberok'a 54-47 kaybeden sarı-kırmızılı ekip üçüncülük maçında GoldZack'i 62-53 mağlup etmişti.

Kaptan Derya Özyer, Andrea Stinson, Çelen Kılınç, Korana Zanze, Wendy Palmer beşiyle oynayan sarı-kırmızılı ekipte Handan Özbek, Jankovska, Nihan Anaz, Aycan Yeniley de forma giymişti. Galatasaray'ın antrenörlüğünü Ekrem Memnun yapmaktaydı.
CİHAN

Yorumlar