Galatasaray-Manchester United maçından notlar

- Teknik direktör Riekerink, Manchester United karşısında Selçuk İnan'a ilk 11'de görev verdi - İngiliz ekibinin yeni transferi İbrahimovic'in ilk 11'de sahaya çıktığı maça, futbolseverler ilgi gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray-Manchester United maçından notlar


İSTANBUL (AA) - Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile karşı karşıya gelirken, teknik direktör Jan Olde Riekerink ideal kadroyla takımını sahaya sürdü.

Teknik direktör Riekerink, Manchester United karşısında takımını, Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Dzemaili, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma ve Sinan Gümüş 11'i ile sahaya çıkardı.

Sarı-kırmızılı takımın ikinci dönem kapına katılan ve Danimarka'da yapılan Aarhus maçında oynamayan takım kaptanı Selçuk İnan, Manchester United müsabakasının ilk 11'inde yer aldı.


- İbrahimovic yeni takımıyla ilk kez


İsveç futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli yıldız olarak dikkati çeken ve Manchester United'a transfer olan Zlatan İbrahimovic, yeni takımıyla ilk maçına Galatasaray önünde çıktı.

Manchester United'ın başında ilk sezonuna hazırlanan teknik direktör Jose Mourinho'nun Galatasaray önünde ilk 11 tercihi, De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Schneiderlin, Herrera, Mkhitaryan, Rooney, Martial ve İbrahimovic şeklinde oldu.


- Maça ilgi yüksek


Galatasaray ile Manchester United'ın Göteborg kentindeni Ullevi Stadı'nda karşı karşıya geldiği müsabakaya futbolseverler yoğun ilgi gösterdi.

Maç biletleri 60 ile 250 avro arası değişen fiyatlarla satılırken, yaklaşık 20 bin seyirci maçı izlemeye geldi. İngiltere'den gelen Manchester United taraftarlarının yanı sıra, çok sayıda İsveçli de İngiliz ekibinin formasıyla tribünlerde yerlerini aldı.

İsveç'te en popüler İngiliz ekibi olarak gösterilen Manchester United, bu ülkenin yıldız ismi Zlatan İbrahimovic'i transfer ederek yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirirken, bu durum müsabakaya olan ilgiyi de artırdı. İbrahimovic'in statta isminin anons edildiği anlarda, tribünlerden alkışlar yükseldi.

İsveç ve çevre ülkelerden gelen çok sayıda Türk futbolsever de Galatasaray'ı yalnız bırakmadı. Ullevi Stadı'nın kale arkası tribünleri Galatasaray ve Manchester United taraftarlarına paylaştırılırken, diğer tribünlerde ise izleyiciler karışık oturdu.


- Türk yardımcı hakem


Karşılaşmada İsveç Futbol Federasyonu'ndan hakemler görev yaparken, yardımcı pozisyonunda bir Türk ismin bulunması dikkati çekti.

Andreas Ekberg'in idare ettiği maçta yan hakem olarak Türk asıllı Mehmet Culum yer aldı. Müsabakanın bir diğer ya hakemi ise Fredrik Nilsson oldu.

Yorumlar