Galatasaray maçında, güvenlikçilerin özürlüleri tartakladığı iddia edildi

Galatasaray, Ajax maçını izlemeye giden özürlü taraftarlar stadyumdaki güvenlikçiler tarafından fiili ve sözlü saldırıya uğradıklarını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray maçında, güvenlikçilerin özürlüleri tartakladığı iddia edildi

Galatasaray, Ajax maçını izlemeye giden özürlü taraftarlar stadyumdaki güvenlikçiler tarafından fiili ve sözlü saldırıya uğradıklarını iddia etti. Özürlü taraftarlar, karşılaşmanın yapıldığı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Stadyumu'na girmelerini engelleyen güvenlikçi görevlilerininin bedensel engelli ve tekerlekli sandalyeli 20’yi aşkın taraftara hakaretine maruz kaldıklarını ileri sürdü.
Liglere verilen ara sebebiyle birçok yerli ve yabancı köklü futbol kulübünün Antalya’da devre arası kamp yapmaya başladı. Antalya’da da Türk Hava Yolları sponsorluğunda Turkish Airlines Antalya Cup 2014 düzenlendi. 9-12 Ocak tarihleri arasında Antalya Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda gerçekleştirilen turnuvaya Hollanda'dan Ajax, İskoçya'dan Celtic, Türkiye’den ise Galatasaray ve Trabzonspor takımı katıldı.
Dün oynanan Galatasaray’ın Ajax’ı 2-1 mağlup ettiği maç öncesi stadyuma kendileri için ayrılan bölüme girmek isteyen özürlü taraftarlar o bölümün iki kapısının da kilitli olduğunu gördü. Daha sonra bu konu ile ilgili yetkililerden yardım isteyen özürlü taraftarlar muhatap bulamayınca stadyumda bulunan özel güvenlik görevlilerinden yardım istedi. Yardım istenilen kişiler tarafından önce sözlü olarak hakaretler gören taraftarlar daha sonra da fiili saldırıya maruz kaldı. Stadyum çevresinde bulunan polislerden de yardım isteyen ve güvenlikçileri şikayet eden özürlü taraftarlar ‘şikayetin varsa karakola git şikayetçi ol’ sözüyle karşılaştı. Yarım saati aşkın süre tartışmanın ardından organizasyonu düzenleyen komiteden yetkili gelerek özürlü taraftarları karşılaşmanın 20’nci dakikasında içeri aldı.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’

Galatasaray, Ajax maçını izlemek için gelen bedensel engelli Bülent Karakuş, kendileri için ayrılan bölgenin kapılarının kilitli olduğunu, buranın ne zaman açılacağını sorması üzerine iki kapının da anahtarının kırıldığının cevabını aldığını söyledi. Kendilerini başka başka kapılara yönlendiren güvenlikçilerden yardım istediklerini belirten bedensel engelli Karakuş, “Gittiğimiz bölgede güvenlikçi arkadaşların benim gibi özürlülere bağırıp çağırdığını gördük. Akülü arabalı engelli arkadaşıma ‘başlarım sizin özrünüze’ şeklinde hakaretler etmeye başladılar. Daha sonra benim kolumdan tutup beni demirlere fırlattı.” dedi.
O bölgede bulunan rütbeli polislere giderek güvenlikçilerin bizi tartakladığını ve fiili saldırıda bulunduğunu söyleyen Karakuş, polislerden ise ‘karakola git şikayetçi ol’ cevabını aldı. Trabzonspor, Celtic maçına da geldiklerini ama hiçbir sorun yaşamadıklarını kaydeden Karakuş, daha sonra organizasyon komitesinden arkadaşların gelip kendilerine yardımcı olduğunu maçın 15. dakikasından sonra içeri girdiklerini belirtti. Karakuş, ayrıca kendilerine fiili ve sözlü saldıran güvenlikçiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
Bedensel engelli Hakan Kabakçı da tekerlekli sandalye ile maça gittiğini ilk olarak stadyum dolu cevabını aldıklarını kaydetti. Kabakçı, daha sonra tüm kendisi gibi engelli olan arkadaşlarına saldırı olduğunu kendisinin de engelli arabasından sürüklenerek bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

ÖZÜRLÜLERİN TARTAKLANMASI GİBİ BİR DURUM YOK

Turkish Airlines Antalya Cup organizasyon sorumlusu Muzaffer Kula, yaşanan sıkıntılardan bilgisi olduğunu daha sonra tüm özürlü taraftarları içeri aldıklarını ifade etti. Maça girmeye çalışan özürlü taraftarların biletlerinin olmadığını savunan Kula, “Daha sonra her türlü yardımı gösterip içeri aldık. Güvenlikçiler tarafından özürlüler tartaklandı sorusuna ise kesinlikle yalan bu imkanı yok ben oradaydım. Organizasyonun operasyon sorumlusuyum. Önce tartaklayıp sonra adamları içeri almak mantık dışıdır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar