Galatasaray Liv Hospital: 90 - Zalgiris Kaunas: 83

THY Euroleague'de TOP 16 turuna 3 mağlubiyetle başlayan Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi'de konuk ettiği Zalgiris Kaunas'ı mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Liv Hospital: 90 - Zalgiris Kaunas: 83

THY Euroleague'de TOP 16 turuna 3 mağlubiyetle başlayan Galatasaray Liv Hospital, Abdi İpekçi'de konuk ettiği Zalgiris Kaunas'ı mağlup etti. Rakibini 90-83'lük skorla deviren sarı-kırmızılılar, üst üste 2. galibiyetine uzandı.

THY Euroleague'de TOP 16 turuna 3 mağlubiyetle başlayan ve ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta Bayern Münih deplasmanında alan Galatasaray Liv Hospital, İstanbul'da Zalgiris Kaunas'ı mağlup etti. Rakibini 90-83'lük skorla deviren sarı-kırmızılılar, üst üste 2. galibiyetine uzandı.

Maça Zalgiris 6-0'lık seriyle başladı. Rakibine Arroyo ve Erceg'in basketleriyle 5-0'lık bir seriyle cevap veren Galatasaray Liv Hospital, pota altında Javtokas'ı durdurmayı başaramadı ve ilk 5 dakika 15-10 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Periyodun kalan bölümlerinde Javtokas ile boyalı alandan üst üste 4 basket daha bulan Zalgiris Kaunas 8. dakikada farkı 13 sayıya kadar (10-23) çıkardı. Konuk ekip, Litvanyalı pivotu Javtokas'ın 12 sayı ürettiği ilk çeyreği 25-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda hücumda daha etkili başlayan Galatasaray Liv Hospital, Arroyo'nun sayılarıyla farkı eritmeye başladı. Savunma sertliğini artırarak rakibine kolay sayı imkanı tanımayan sarı-kırmızılılar, 15. dakikada Macvan'ın üst üste kaydettiği iki basketle karşılaşmada ilk kez öne geçti: 32-31. Pota altında Javtokas'ı durdurmayı başaran ve periyodun son 2 dakikasında Arroyo, Ender Arslan ve Cenk Akyol'un sayılarıyla 8-0'lık bir seri yakalayan Galatasaray Liv Hospital, devre arasına 40-35 üstün gitti.

Arroyo ilk yarıda ürettiği 16 sayıyla takımının skor yükünü çekerken, Zalgiris'te Javtokas 14 sayıyla oynadı. Litvanya temsilcisinde, THY Euroleague'in en skorer ikinci oyuncusu konumundaki Dentmon ise ilk devrede sayı üretemedi.

Üçüncü çeyrek, Cenk Akyol ve Pocius'un karşılıklı basketleriyle başladı. Periyot boyunca iki takım da skor üretmekte zorlanmazken, Galatasaray Liv Hospital, Macvan'ın boyalı alanda Javtokas'a üstünlük sağlamasıyla farkı açmaya başladı. Sarı-kırmızılılar, Macvan ve Ender'in sayılarıyla karşılaşmanın 25. dakikasında farkı 12 sayıya (57-45) çıkardı. Ender Arslan ve Pocius'un karşılıklı basketleriyle adeta bir sayı düellosuna sahne olan periyodun son bölümlerinde rakibinin farkı kapatmasına engel olan sarı-kırmızılılar, üçüncü çeyreği 65-57 önde tamamladı.

Zalgiris Kaunas final periyoduna da Pocius'un kaydettiği sayılarla başladı. Galatasaray Liv Hospital, rakibine Mensah-Bonsu'nun boyalı alandan bulduğu sayılarla karşılık verse de konuk takım dış atışlarla maça ortak olmayı başardı. Zalgiris Kaunas, Dentmon'ın devreye girmesiyle rakibini yakalarken, Milaknis'in kaydettiği üç sayılık basketle 37. dakikada farkı 2 sayıya kadar (80-78) indirdi. Sarı-kırmızılılar son bölümlerde Arroyo ve Mensah-Bonsu'nun kaydettiği basketlerle farkı tekrar açmayı başardı ve karşılaşmadan 90-83 galip ayrıldı.

Karşılaşmayı 26 sayıyla tamamlayan Pocius maçın en skorer ismi olurken, Javtokas 21 sayıyla mücadele etti. 17 sayıyla Avrupa Ligi'nin en yüksek ikinci sayı ortalamasına sahip oyuncusu Dentmon ise 6 sayıda kaldı.

Galatasaray Liv Hospital'da ise maçı 22 sayı, 9 asistle noktalayan Arroyo, galibiyette önemli rol oynadı. Sarı-kırmızılılarda Cenk Akyol 13, Erceg ve Ender Arslan ise 12'şer sayı üretti.

Top 16 turuna 3 mağlubiyetle başlayan Galatasaray Liv Hospital, Zalgiris Kaunas karşısında galip gelerek F Grubu'nda üst üste ikinci galibiyetine imza attı. Konuk ekip ise Top 16 turundaki 5. maçından da yenilgiyle ayrıldı.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Jose Ramon Garcia Ortez (İspanya), Antonio Conde (İspanya), Tomasz Trawicki (Polonya)
Galatasaray Liv Hospital: Arroyo 22, Göksenin Köksal 6, Hairston 4, Erceg 12, Mensah-Bonsu 8, Furkan Aldemir, Macvan 11, Domercant 2, Ender Arslan 12, Cenk Akyol 13
Zalgiris Kaunas: Dentmon 6, Pocius 26, Lipkevicius 8, Jankunas 11, Javtokas 21, Cizauskas 1, Lavrinovic 4, Milaknis 6, Kupsas
1. Periyot: 17-25
2. Periyot: 23-10 (40-35)
3. Periyot: 25-22 (65-57)
4. Periyot: 25-26 (90-83)
CİHAN

Yorumlar