Galatasaray Liv Hospital: 85 - Fenerbahçe Ülker: 77

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında Fenerbahçe Ülker'i 85-77 yenen Galatasaray Liv Hospital, seriyi 3-3 beraberliğe getirdi.Karşılaşmaya savunma ribaundu alarak başlayan Galatasaray Liv Hospital, kaptığı toplarla da hızlı hücum...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Liv Hospital: 85 - Fenerbahçe Ülker: 77

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 6. maçında Fenerbahçe Ülker'i 85-77 yenen Galatasaray Liv Hospital, seriyi 3-3 beraberliğe getirdi.

Karşılaşmaya savunma ribaundu alarak başlayan Galatasaray Liv Hospital, kaptığı toplarla da hızlı hücum yaptı. Markoishvili ve Arroyo ile dışarıdan, Sinan ve Furkan ile pota altından skor üreten sarı-kırmızılılar, 4. dakika içinde 10 sayılık fark (12-2) buldu. Fenerbahçe Ülker, Preldzic ve Bogdanovic'in basketleriyle farkı eritmeye çalışsa da Arroyo önderliğinde hücumdaki etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip, ilk çeyreği 11 sayı farkla 24-13 önde tamamladı.

İkinci periyoda düşük yüzdeli şutlarla başlayan ev sahibi takım, Furkan'ın kenarda olduğu bölümde hücum ribaundlarında da sorun yaşadı. Rakibinin skor üretemediği zamanda Zoric'in pota altındaki etkili oyunuyla basketler bulan sarı-lacivertliler, McCalebb'in 13. dakika içindeki basketiyle farkı 5 sayıya (24-19) indirdi. Ancak McCalebb ve Preldzic ile pota altından, Bjelica ile dış atışlardan isabet bulan konuk ekip, 17. dakika içinde farkı 1 sayıya (32-31) indirdi.

Cenk ve Mensah-Bonsu'nun basketleriyle rakibinin öne geçmesini engelleyen sarı kırmızılılar, savunmada ise Bogdanovic ve Oğuz'un sayılarına mani olamadı. İki takım da karşılıklı basketler kaydederken, devre arasına 40-38 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıya iki takım da hücumda etkisiz bir görüntüyle başladı. Sarı kırmızılılar, Furkan ve Erceg, konuk takım ise Ömer ve Preldzic ile skor üretti. Fenerbahçe Ülker, Kleiza'nın 25. dakika içindeki basketiyle, mücadelede ilk kez öne geçti: 44-45. Periyodun kalan bölümlerinde, üstünlük birkaç defa el değiştirirken, son saniyelerde iyi savunma yapan sarı-lacivertliler, 3. periyodu 60-58 önde tamamladı.

Son çeyreğe Erceg ve Mensah-Bonsu ile bulduğu 8-0'lık seriyle başlayan Galatasaray Liv Hospital, 31. dakika içinde 66-60 üstünlük kurdu. Yaptığı savunmayla periyodun ilk 7 dakikasında Fenerbahçe Ülker'e sadece 3 sayı şansı veren ev sahibi takım, 37. dakika içinde farkı 13 sayıya (76-63) çıkardı. Fenerbahçe Ülker, taktik faullerle rakibini durdurmaya çalışırken, son bölümde hata yapmayan Galatasaray Liv Hospital, mücadeleyi 85-77 kazandı.

Sarı kırmızılılar, bu galibiyetle seriye 3-3 eşitlik getirirken, serinin 7. ve son maçı 19 Haziran Perşembe günü Ülker Sports Arena'da oynanacak. Son karşılaşmayı kazanacak ekip, 2013-2014 sezonun şampiyonu olacak.

CİHAN

Yorumlar