Galatasaray Kulübü: TFF: 4 - Türk futbolu: 0

Galatasaray Kulübü, Süper Lig'de dün akşam kendi evinde Kasımpaşa'ya 4-0 yenilmelerinin ardından bugün sert bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Kulübü: TFF: 4 - Türk futbolu: 0

Galatasaray Kulübü, Süper Lig'de dün akşam kendi evinde Kasımpaşa'ya 4-0 yenilmelerinin ardından bugün sert bir açıklama yaptı. Açıklamada TFF: 4 - Türk futbolu: 0 başlığı ise dikkat çekti.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Galatasaray'ın cumartesi akşamı Kasımpaşa'yla oynadığı maç, Cüneyt Çakır'ın, sonucu 'doğrudan' belirlediği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçmiştir." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Karşılaşmanın 7. dakikasında yaşanan ve önde gelen hakem yorumcularının tartışmasız faul olarak değerlendirdiği ve milyonlarca futbolseverin de ekranları başında tanık olduğu pozisyonu, Türkiye 'de görmeyen tek kişi Cüneyt Çakır olmuştur. Faulu yapan Kasımpaşalı oyuncunun maç sonunda, samimi itirafında sergilediği dürüst tavrı, maçtaki yönetimiyle asıl hakemden beklemek hakkımızdı.

Ancak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisine verdiği 'talimat'ları, daha önceki örneklerinde olduğu gibi 'eksiksiz' yerine getiren 'kerameti kendinden menkul' bir hakemden, böyle bir tavrı beklemek zaten düşünülemezdi. Galatasaray'ımızın Kasımpaşa'yla oynadığı maç, bizim açımızdan yedinci dakikasında bitmiştir. Bu dakikadan sonra yapılacak her türlü 'teknik-taktik' tartışması abesle iştigaldir. Çarşamba günü, deplasmanda oynadıkları çok zorlu bir yarı-final maçından, müthiş bir geri dönüşle, 5-2'lik zaferle dönen futbolcularımızı, ne bizim, ne de başkalarının eleştirmeye hakkı yoktur.

Galatasaray-Kasımpaşa karşılaşmasını, başka gün kalmamış gibi bu maçın üç gün sonrasında oynatan ve Cüneyt Çakır gibi bir 'emir kulu'nu, bu maça atayan TFF, bizim açımızdan dün yaşananların baş sorumlusudur. Cüneyt Çakır, bugüne kadar sergilediği hakemlik performansıyla Dünya Kupası'nda, Türk futbolunu ve Türk hakemliğini değil ancak bağlı olduğu Federasyon'un düzeyini temsil edebilir. Türk futbolunun ve Türk hakemlerinin onurlu başarı çizgisi, dünkü 'hakem'in ve bu 'federasyon'un fersah fersah ilerisindedir.

Camiamız; Galatasaray antipatisini daha önce de defalarca kanıtlamış sözkonusu hakeme bundan böyle maçlarında görev verilmesini hiç bir şekilde kabul etmeyecektir."
CİHAN

Yorumlar