Galatasaray Kulübü Mart Ayı Divan Toplantısı, sona erdi

İstanbul'daki olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreni sebeyile bugüne ertelenen toplantı Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Kulübü Mart Ayı Divan Toplantısı, sona erdi

İstanbul'daki olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreni sebeyile bugüne ertelenen toplantı Tevfik Fikret Salonu'nda İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, dönem itibariyle kulüp ve bağlı ortaklarının konsolide net borç alacak farkının 555.1 milyon lira olduğunu açıklandı.

Kulüp başkanı Ünay Aysal'ın yer almadığı toplantıya, yönetim kurulu üyeleri Özkan Olcay, Adnan Nas, Ahmet Ocaklı, Mehmet Cibara, Necati Demirkol, Mete İkiz, Mehmet Karlı, Ebru Köksal ve Mehmet Emin İpekdokuyan katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve hayatını kaybeden üyeler adına saygı duruşuyla başlayan toplantıda, kulübün mali, idari ve sportif durumuyla ilgili bilgilendirmeyi yönetim kurulu üyesi Mete İkiz, yaptı.

Dönem itibariyle kulüp ve bağlı ortaklarının konsolide net borç alacak farkının 555.1 milyon lira (260.1 milyon ABD Doları) olduğunu açıklayan İkiz, satış gelirlerinin 491.9 milyon lira olduğunu, bunun yüzde 23'ünü stat, yüzde 17'sini mağazacılık, yüzde 15'ini de yayıncılık gelirlerinin oluşturduğunu dile getirdi.

İkiz, banka kredilerinin 316.5 milyon lira olduğunu kaydederek, kredilerin yüzde 71'inin kısa, yüzde 29'unun ise uzun vadeli olduğunu ifade etti. Kulübün temlik ve teminatlarının 867 milyon lira olduğu bilgisini veren İkiz, 2012 yılında 4.84 olan teminat kredi oranının 2.74'e gerilediğini söyledi.

İkiz, Galatasaray'ın futbol gelirleri bakımından da Avrupa'da ilk 20 kulüp içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Bu arada divan başkanı İrfan Aktan ile üyelerden Hatice Günay arasında Günay'ın sosyal paylaşım plartformundaki yazısıyla ilgili tartışma yaşandı. Tartışma karşılıklı konuşmaların ardından sona erdi.
CİHAN

Yorumlar