Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapıldı

- Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda, kazanılan Ziraat Türkiye Kupası sergilendi - Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek: - "(Sneijder'in açıklamaları) Gereği neyse yapılacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapıldı


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü'nün haziran ayı divan kurulu toplantısı yapıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün Florya Metin Oktay Tesisleri içinde bulunan spor salonunda Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Nasuhi Sezgin, Eşref Alaçayır, İsmail Sarıkaya ve Burçin Aslan hazır bulundu.

İrfan Aktar, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu nedeniyle toplantının, geçmiş senelerde kazanılan lig şampiyonlukları sonrası olduğu gibi yine Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlendiğini aktardı. Kazanılan kupa divan heyeti masasında sergilendi.

Genel kurul üyelerinden Aydın Okay, kendi firması tarafından özel olarak sınırlı sayıda üretilen Galatasaray rozetlerini, İrfan Aktar ile Dursun Özbek'e takdim etti.

Ayrıca, olimpiyatlara katılım hakkı elde eden kürek şubesi sporcuları Enes Kuşçu ve Hüseyin Kandemir ile antrenör Recep Akıcı'ya divan başarı beratı verildi.


- Özbek: "Gereği neyse yapılacaktır"


Toplantının görüşler bölümünün ardından, üyelerin açıklama istediği konularla hakkında bilgi veren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in basında yer alan röportajına değindi.

Sneijder'in yönetimi hedef alan açıklamalarıyla ilgili olarak, sözlerinin çarpıtıldığını söylediğini anlatan Özbek, "İster çarpıtılsın, ister çarpıtılmasın. Ne söylediğini kimse bilmiyor. Söz konusu Galatasaray ise mevcut 111 yıllık tarihinin gereği olarak, gereken neyse yapılır." ifadelerini kullandı.

Kulübün geçmişe dönük olarak mali yapısının incelenmesiyle ilgili karar alınmasına karşın, son dönemde bu konunun gündeme hiç gelmediği eleştirileri üzerine Özbek, "Bu araştırmadan vazgeçilip geçilmediği soruluyor. Bu araştırma yapılıyor. Gizliliği esastır ve bu şekilde devam ediyor. Hiçbir şekilde geri adım atılması söz konusu değil. Aldığımız kararın arkasındayız." diye konuştu.

Galatasaray Adası'nın kiracısı Mehmet Koçarslan'ın, buraya kullanmak isteyen üyelerden hizmet karşılığı göstererek ücret talep ettiğinin hatırlatıldığı konuşmalar için ise Özbek, şunları söyledi:

"Adayla ilgili açtığımız davada çok kısa sürede sonuca ulaşacağımız belli olunca, ipe sapa gelmez yaklaşımlar ortaya çıkıyor. Görüldü ki davanın seyri Galatasaray lehine devam ediyor. Haksız uygulamayla ilgili dün kendisine ağır bir ihtarname gönderildi. Özlük haklarımıza ve kulüp üyelerinin kullanım haklarına tecavüz olduğu yönünde ihtarname çektik. Yasal yolları deneyeceğiz. Bundan sonra da ortak akılla neler yapılacağı konusunda pes etmeden savaşı sürdüreceğiz."


- Öğütücü: "Çok büyük bir potansiyelimiz var"


Galatasaray Mağazacılık AŞ Genel Müdürü Ali Öğütücü, divan kurulu toplantısında bir sunum yaparak şirketin mali durumuyla ilgili bilgi verdi.

Bu sezon 100 milyon lira ciro ve 20 milyon lira kar hedefiyle yola çıktıklarını anlatan Öğütücü, "Biz bu hedefimizi aşarak, 115 milyon lira ciro ve 22 milyon lira kara ulaştık. Bu rakamlar bizim için çok önemli." dedi.

Şirketin 2014 yılı aralık ayında 12,7 milyon lira zararda olduğunu kaydeden Öğütücü, "Çok büyük bir potansiyelimiz var. Doğru ve iyi yönetilirse, çok daha güzel noktalara gelinecektir. Biz göreve başladığımızda depolarda 1 milyon 260 bin stok vardı. Stokların 800-900 bin adedini sattık. Hatta zarar ettik ancak 2 milyon 260 bin adet yeni karlı ürün satışı yaparak, bu zararı kapattık. Artık çok daha iyi noktalara gideceğiz. Gelecek yıl için hedefimiz 150 milyon lira ciro ve 35 milyon lira kar elde etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Öğütücü, şirketi 2 yıl içinde 500 milyon lira değerinde bir yapıya ulaştırmayı ve halka arz edilebilecek bir duruma getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar