Galatasaray-İstanbul Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Başakşehir'i bugün Arena'da konuk edecek olan Galatasaray, ligin ilk yarısında 4-0 mağlup olduğu rakibini bu kez devirip Fenerbahçe yenilgisinin yaralarını tamamen sarmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray-İstanbul Başakşehir maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Başakşehir'i bugün Arena'da misafir edecek bulunan Galatasaray, ligin ilk yarısında 4-0 yenik bulunduğu rakibini bu kere devirip Fenerbahçe yenilgisinin yaralarını tam olarak sarmayı hedefliyor.

Kadıköy’deki derbide Fenerbahçe’ye yenik olmasına karşın zirvedeki yerini koruyan Galatasaray, ligin ilk yarısında 4-0 yenildiği Başakşehir’i bugün dalında misafir edecek. Derbi yenilgisinin yaralarını kocaman ölçüde saran Sarı-Kırmızılılar, liderlik koltuğundaki yerini daha da sağlamlaştırmanın peşinde. Bunun için gene tıpkı taktik uygulanacak; yen ve bekle. Hamza hoca, takımını işte bu motivasyonla zorlu maça hazırlıyor. Zirvedeki rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın sahaya pazar günü çıkacak olmaları, Aslan’ı avantajlı kılıyor. Galatasaray, Kadıköy’deki Fenerbahçe yenilgisine kadar, rakipleriyle puan farkını bu biçimde açmıştı.

Savunma göz kamaştırıyor

Özellikle istikbal hafta Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi, Cim Bom’un liderlikteki yerini pekiştirmesi açısından kritik ciddiyete sahip. Ancak Aslan’ın işi hiç basit olmayacak. Savunmasıyla göz kamaştıran Başakşehir, ligin en az gol yiyen ekibi konumunda, Galatasaray’ın ise Burak Yılmaz’ın yokluğunda hücumda sorun çekme ihtimali var.

Başakşehir’de Doka yok

Hafta boyunca sakat oyuncuları itibariyle sorun çeken Abdullah Avcı’nın yüzü, üst üste gelen müspet haberlerden sonra güldü. İstanbul temsilcisinde sakatlıkları düzelen Mossoro, Yalçın ve Semih Şentürk tam olarak iyileşti. Bu gelişmenin peşinden takımda tek noksan Doka olarak görünüyor.

Semih riske edilmeyecek

Galatasaray’ın başı da sakatlıklarla dertte. Uzun süredir takımdan ayrı kaldıktan sonra kadroya alınmayı beklerken, idmanda bir sakatlık daha yaşayan Semih Kaya, Başakşehir maçında riske edilmeyecek. Genç savunmacının yanı dizi kart cezalıları Burak Yılmaz ile Hakan Balta ile ortak bel fıtığı ameliyatı geçiren Felipe Melo, kadroda yer alamayacak.

Sistem eskiye dönüyor

Fenerbahçe derbisinde değişikliğe gidip, Umut’u sağda Telles’i solda oynatan Hamza Hamzaoğlu, bugünkü Başakşehir maçıyla ortak eski sisteme dönüyor. Orta sahanın merkezinde Hamit ve Selçuk’a talih verecek bulunan Hamza hoca, sağ kanadı Bruma’ya, sol kanadı Yasin’e emanet edecek. Sneijder forvet peşinde hür adam şekilde sahaya çıkarken, ileri uçtaki gol ümidi Umut Bulut olacak.

Toplantı sonrası kamp

Cim Bom’un Florya’da gerçekleşen son idmanı, takım toplantısıyla tamamlandı. Hamza hoca öğrencileriyle bir motivasyon konuşması düzenledi. Yönetici Abdurrahim Albayrak da, oyunculara ve teknik ekibe destek verme amacıyla tesislerdeydi. Sarı-Kırmızılı takım, bu toplantının peşinden Florya’da kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

Muhtemel 11'ler

STAT: TT Arena
SAAT: 19.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Bülent Yıldırım

Galatasaray
Muslera
Sabri
Chedjou
Koray
Olcan
Hamit
Selçuk
Bruma
Sneijder
Yasin
Umut
T.D.: Hamza Hamzaoğlu

Başakşehir
Volkan
Uğur
Epureanu
Yalçın
Ferhat
Rotman
Mahmut
Visca
Mossoro
Alpaslan
Semih
T.D.: Abdullah Avcı


TT Arena’da seriye devam

Ligde 12 maçlık yenilmezlik serisi Fenerbahçe derbisinde son bulan Galatasaray’ın, TT Arena’da ise 6 maçtır bileği bükülmüyor. En son 10. haftada Trabzonspor’a 3-0 kaybeden Sarı-Kırmızılılar, peşinden oynanan 6 maçın 5’ini kazandı, tek puan kaybını Bursaspor karşısında aldı.

Abdullah Avcı her zaman kazanıyor

Başakşehir’in hocası Abdullah Avcı, Galatasaray’a karşı çıktığı son 3 lig maçından da galibiyetle ayrıldı. Teknik direktörlük kariyerinde Cim Bom’a karşı son yenilgisini o zamanki ismiyle İstanbul B.B.’nin başında Ali Sami Yen’de 3-1’lik neticeyle yaşayan Avcı, peşinden üst üste oynanan 3 maçı kazandı, Sarı-Kırmızılı ağlara 9 gol bırakırken, kalesinde sırf 1 gol gördü.

Selçuk İnan ‘400’ diyor

Sarı-Kırmızılı ekibin orta sahadaki beyni Selçuk İnan, Başakşehir karşısında kocaman bir heyecanla sahaya çıkacak. Bu karşılaşma, Selçuk’un kariyerindeki 400. resmi maçı olacak.

Chedjou için hususi idman

Sağlam savunmasıyla kalesini gole kapayan Başakşehir karşısında, Galatasaray duran top silahını kullanacak. Özellikle Chedjou’nun, bütün hür darbe ve kornerlerde rakip ceza dalında tesirli olması için, idmanlarda hususi bir çalışmaya tabi tutulduğu öğrenildi.

Metin Karabaş

Kaynak: FANATİK

Yorumlar