Galatasaray ile Emlak Konut arasında protokol

- Sarı-kırmızılı kulüp, Florya ve Riva'daki araziler üzerinde birlikte proje gerçekleştirmek amacıyla Emlak Konut ile protokol imzaladı

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray ile Emlak Konut arasında protokol


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ arasında Florya ve Riva'daki araziler üzerinde birlikte proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Emlak Konuk ile Florya'daki 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve Riva'daki 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalandığı bildirildi.

Kulübün uzun süredir yaşadığı mali zorluklara çözüm bulma konusunda protokolün çok önemli olacağının vurgulandığı açıklamada, "Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yapılan protokol ile Riva arazisinin yeni oluşan şehir düzenlemesine göre önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebileceği belirtilerek, şöyle denildi:

"Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır. Genel kurul onayı alındıktan sonra yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir. Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimizi sunarız. Temmuz ayı divan toplantısında iş birliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır."

Yorumlar