Galatasaray Divan Kurulu, Soma'daki maden faciası nedeniyle ertelendi

Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı divan kurulu toplantısı, Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle ertelendi.    Galatasaray Tevfik Fikret Salonu’nda saat 13.30’da Divan Kurulu toplantısında, Divan Başkanı İrfan...

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Divan Kurulu, Soma'daki maden faciası nedeniyle ertelendi

Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı divan kurulu toplantısı, Soma’da meydana gelen maden faciası nedeniyle ertelendi.

    Galatasaray Tevfik Fikret Salonu’nda saat 13.30’da Divan Kurulu toplantısında, Divan Başkanı İrfan Aktar, Soma’da yaşanan olay ve ölümler sebebiyle toplantıya devam edip etmeyeceklerini üyelerin oyuna sundu. Yapılan oylama sonucuna göre gündem maddelerine geçmeden toplantıyı bitirildi.

    Oylamanın ardından kürsüye gelen Başkan Ünal Aysal, "Gerçekten hepimizin yüreklerini dağlayan ölçüsüz bir kedere bürünmüş durumdayız. Bunu ülkemiz çok derinden yaşıyor. Galatasaray camiası olarak her zaman halkımızın bir aynası, halkımızın bir yerde hislerinin tercümesi için her vesileyle öncelik etmiş camia olarak, almış olduğumuz kararla gerçekten örnek davranış içinde olduğumuzu ispatlamış oluyoruz. Kazalar geliyorum demiyor. Bugün buradan çıktıktan sonra ne olacağımız garanti değil. Maden kazaları ülkemizde çok sık tekrarlayan; ancak alınan bütün tedbirlere rağmen bir türlü önü alınamayan ciddi bir felaket silsilesi halinde ülkemizi tehdit ediyor. Çevrecilik anlayışı, belediyecilik kara dönüşüm için yapılan çalışmalar bir yerde insan sıhhatini ve cemiyetimizin kaderini etkiler hale geliyor. Hayatta devam ediyor. Maalesef yıllardır aynı kısır döngüyü yaşıyoruz. Her defasında kazaları yaşadıkça kahroluyoruz. Galatasaray toplumun aynası. Güzellikleri de kederi de en içten en duygusal şekilde yaşayan camiayız. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar