Galatasaray'dan 'ihraçla ilgili' yeni açıklama

Galatasaray'dan yapılan yeni açıklamada Hakan Şükür ile Arif Erdem'in neden ihraç edildiği belirtildi

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray'dan 'ihraçla ilgili' yeni açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi 

FETÖ ile bağlantıları bulunan Hakan Şükür ile Arif Erdem hakkındaki kararla ilgili tartışmalar hala devam ediyor. Galatasaray'da olaylı geçen Mali Genel Kurul sonrası Başkan Dursun Özbek, Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor. Dursun Özbek, "Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracının ana sebebi aidat ödenmemesi değil, terör örgütü bağlantısıdır." dedi.

İşte Dursun Özbek'in açıklamaları; "Uzun bir genel kurul oldu. Toplantı sonrasında salonda bazı genel kurul üyeleri salonu terk ettiler. Galatasaray'da ihraç sistemi şöyle çalışıyor. Biz yönetim kurulu olarak gereken kişileri disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Şikayet veya bizim şüphelerimiz vardır. Disiplin Kurulu konuyu araştırır ve insanları savunma yapmak için davet eder ve bunun sonrasında bir karar verir. Yeri gelmişken Hakan Şükür dosyası var. Gazete yayınları bilgiler hepsi oluşturuldu. Disiplin Kurulu bir yazıyla kararını yönetim kuruluna bildirir. Söz konusu durum incelendi ve hak mahrumiyeti veya ihraç gibi bir çok şey var.

Disiplin gibi suçlarda ihraç kararı alınabilir ama tastik edilmesi için genel kurula gönderilir. Şimdi bugün söylenenlerin dışında biz Hakan Şükür, Arif Erdem ve 7 kişi daha var. Disiplin Kurulu gerekçeli kararını okumak istiyorum: Bu karar disiplin kurulu tarafından 21 Eylül 2016 yılında alınmış. Konuyla ilgil olarak Şükür ile ilgili şikayet edilen yazı gönderilmiştir. Yazılı olarak 7 gün içinde savunmasını vermemiş ve sözlü savunma yapa tüzüğün 112. maddesine göre...

Kulübümüzün kuruluş amaçlarından vatansever, Atatürkçü gençleri yetiştirmek ve Cumhuriyetin değerlerine bağlı kalmaktır. Hakan Şükür'ün cumhuriyetin temel ilkelerine bağlılığı şüpheli hale gelmiştir.

Bu kararı görmemizden gelmemiz mümkün değildir. Bu kararı hiç kimse kabul etmezdi. Biz tüzüğün bize verdiği yetki var, 6 sene aidatını peş peşe yatırmamış kimse varsa yönetim kurulu izninde ihraç edilebilir. Aidatların ödenmemesi sebep teşkil etti. Yönetim kurulunun aldığı karar... Hakan Şükür ve Arif Erdem'in üyelikten çıkarılma sebepleri cumhuriyetimize düşman bir yapı içerisinde olmaları. Vatandaşına kurşun sıkan, halkını bombalayan bu yüzden biz ilgili kararı aldık. Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihracının ana sebebi aidat ödenmemesi değil, terör örgütü bağlantısıdır.

Yorumlar