Galatasaray-Bursaspor maçından notlar

- Galatasaray'da teknik direktör Riekerink, Fenerbahçe derbisinin 11'inden 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü - Derbinin başlangıç kadrosunda yer alan oyunculardan, sarı kart cezalısı Carole'ün yanı sıra Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok ilk 11'e giremezken, yerlerine Linnes, Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve Podolski sahaya çıktı - Selçuk İnan, bir maç aradan sonra takımdaki yerini aldı

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray-Bursaspor maçından notlar


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti.

Geride kalan hafta, Fenerbahçe ile oynanan derbi karşılaşmasındaki kadro tercihleriyle eleştirilerin hedefi olan teknik direktör Jan Olde Riekerink, Bursaspor önünde yine rotasyona gitti.

Sarı-kırmızılı teknik adam, Fenerbahçe maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden, sarı kart cezalısı Carole'ün yanı sıra Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Eren Derdiyok'u ilk 11'e almazken, yerlerine Linnes, Selçuk İnan, Yasin Öztekin ve Podolski'ye görev verdi.

Eren Derdiyok ile Sinan Gümüş yedek soyunurken, Tolga Ciğerci ve cezalı olan Carole ilk 18'de yer almadı.

Galatasaray takımı, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Serdar Aziz, Hakan Balta, Linnes, Selçuk İnan, De Jong, Bruma, Sneijder, Yasin Öztekin ve Podolski 11'i ile sahaya çıkarken, Bursaspor ise Harun Tekin, Erdem Özgenç, Sivok, İsmail Konuk, Aziz Eraltay, Merter Yüce, Faty, Batalla, John, Kubilay Kanatsızkuş ve Deniz Yılmaz başlangıç kadrosuyla sahadaki yerini aldı.


- Selçuk İnan, formasına kavuştu


Fenerbahçe derbisinde teknik direktör Riekerink'ten kesik yiyen Selçuk İnan, Bursaspor müsabakasında formasına yeniden kavuştu.

Derbi maçta yedek soyunan ve mücadelenin son bölümünde oyuna alınmaması nedeniyle yardımcı antrenör Ayhan Akman ile sert bir tartışma yaşayan Selçuk, sarı-kırmızılı ekipte krize neden olurken olayın tatlıya bağlanması sonrası tekrar sahadaki yerini aldı.


- Eren Derdiyok ilk kez yedek


Galatasaray'ın son haftalardaki formsuz ismi Eren Derdiyok, Bursaspor önünde yedek kaldı.

Bursaspor'a karşı forvette Podolski'yi oynatan Hollandalı çalıştırıcı, geride kalan 11 maçta da başlangıç kadrosunda yer verdiği Eren'e yedekler arasında şans tanıdı.

Sezona iyi bir başlangıç yaparak ilk 5 haftada rakip ağları 5 kez havalandıran Eren, son 6 maçta ise skor üretememişti.


- Tolga Ciğerci kadroda yok


Sarı-kırmızılı ekibin değişmez isimlerinden olan Tolga Ciğerci, Bursaspor karşısında kadroya alınmadı.

Sarı kart cezalısı olduğu Medipol Başakşehir müsabakasının dışında Galatasaray'ın bu sezon ligde çıktığı 11 maçın 10'unda görev yapan Tolga, Bursaspor önünde ilk 18'de dahi yer almadı.


- Serdar Aziz formayı kaptı


Bu sezon Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına Fenerbahçe önünde çıkan Serdar Aziz, Bursaspor maçında da formayı kaptırmadı.

Derbi maçtaki performansıyla beğeni toplayan ancak yaptığı kritik bir hatada penaltıya sebebiyet veren Serdar Aziz, teknik direktör Riekerink'in yine ilk 11 tercihleri arasında yer aldı.

Öte yandan, Fenerbahçe maçında yüzüne aldığı darbe sonrası burnunda kırık tespit edilen Serdar Aziz, Bursaspor müsabakası öncesi kendisine özel maske hazırlanmasına karşın, sadece bir bandajla oynadı.


- Linnes bu kez sol bekte


Galatasaray'ın Norveçli savunma oyuncusu Martin Linnes, uzun bir aradan sonra Bursaspor karşılaşmasında şans bulurken, bu kez sol bekte görev aldı.

Sezonun ilk maçında Kardemir Karabükspor'a karşı ilk 11'de yer alan ve sergilediği kötü performansın ardından henüz 39. dakikada kenara gelen Linnes, ardından ligde oynanan 10 karşılaşmada da sahaya çıkamazken, teknik direktör Riekerink, Carole'ün sarı kart cezalısı durumuna düşmesi sonrası Norveçli oyuncuyu sol bekte görevlendirdi.


- Hamzaoğlu eski takımına karşı


Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, eski takımı Galatasaray'a karşı Bursaspor'un başında sahaya çıktı.

Geride kalan sezonun 11. haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasında Galatasaray'ın başında bulunan Hamzaoğlu, ardından gelişen süreçte görevden alınırken, geçen 1 yıldan sonra Bursaspor'un teknik direktörü olarak bir kez daha Türk Telekom Arena'ya geldi.


- Tribünler boş kaldı


Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı ekibin Bursaspor ile oynadığı karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

Sarı-kırmızılı ekibin son haftalarda aldığı başarısız sonuçlar ve THY Avrupa Ligi'ndeki Galatasaray Odeabank-Barcelona Lassa karşılaşmasının da aynı saatte başlıyor olması, futbolseverlerin bu müsabakaya olan ilgisini aşağı çekti.

Türk Telekom Arena tribünlerinde büyük boşluklar oluşurken, yaklaşık 2 bin kişilik Bursaspor taraftar grubu kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.


- 21 Yaş Altı Ligi'nde yenişemediler


21 Yaş Altı Ligi'nde yapılan maçta, Galatasaray ile Bursaspor 1-1 berabere kaldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki karşılaşmada Galatasaray'ın golünü Kerem Çalışkan, Bursaspor'un golünü Özcan Aydın attı.

Yorumlar